Güneş Gözlüğü Katarak Riskini Azaltıyor

Güneş Gözlüğü Katarak Riskini Azaltıyor

Esim Optik işletmecisi Sadullah Eskili, güneş gözlüğü hakkında bilinmeyenleri Habervaktim’e anlattı. Sadullah Eskili, “Normalde genç yaşlarda güneş gözlüğü kullanmayan birisinde ilerleyen yaşlarda katarak olma riski çok yüksek” dedi.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte güneş yavaş yavaş yüzünü göstermeye başladı. Esim Optik işletmecisi Sadullah Eskili, göz sağlığını tehdit eden güneşe karşı güneş gözlüğüyle önlem alınabileceğini ifade etti. Sadullah Eskili, “Normalde genç yaşlarda güneş gözlüğü kullanmayan birisinde ilerleyen yaşlarda katarak olma riski çok yüksek” dedi.

KATARAK OLMA RİSKİ ARTIYOR

“Güneş gözlüklerinde UV 400 ışınlarını kesme özelliği olması lazım” diyen Sadullah Eskili, “İşportada satılan ucuz gözlüklerde maalesef bu özellik yok. Hatta ucuz gözlükler gözü daha fazla rahatsız ediyor, ilerleyen katarak olma riskini arttırıyor. Normalde genç yaşlarda güneş gözlüğü kullanmayan birisinde ilerleyen yaşlarda katarak olma riski çok yüksek. Gözümüz ne kadar az UV ışını alırsa görme keskinliğimizde o kadar artar” şeklinde konuştu.

GÜNEŞ ESKİ GÜNEŞ DEĞİL

Göz sağlığında güneş gözlüğünün önemine vurgu yapan Eskili, “Güneş gözlüğünü insanlarımız genelde artistlik ve hava atma objesi olarak bakıyor. Ama işin doğrusu göz sağlığımızı korumak istiyorsak güneş gözlüğü kullanmalıyız. Güneş eski güneş değil, ozon tabakası incelmiş durumda ve ışınlar daha fazla gözümüze zarar veriyor. O yüzden güneş gözlüğünün kullanımı artmalı” dedi.

YAŞLI İNSANLARIN ÇOĞU UTANIYOR

Daha çok gençlerin gözlük kullandığını belirten Eskili, “Şuan modaya uygun modeller daha çok satılıyor. Gözlükte işin birde aksesuar kısmı da var. Trend nedir, ünlüler hangi gözlükleri takıyor insanlar bunlara dikkat ediyor. Özellikle genç yaştaki arkadaşlar markaya daha fazla önem veriyor. Doktorlar yaşlı hastalara güneş gözlüğü öneriyor, ancak alıp takmayanlar oluyor. Yaşlı insanların çoğu utanıyor güneş gözlüğü takmaya, farklı bir bakış açısı var o yenilemedi. Daha çok gençler güneş gözlüğüne ilgi duyuyor. Yaşlılar güneş gözlüğünü hava atmak olarak görüyor, aslında sağlığı için önemli” ifadelerini kullandı.

ŞOFÖRLERE POLARİZE CAMLI GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ

Polarize camlara dikkat çeken Eskili, “Özellikle şoförlere polarize camlı güneş gözlüklerini almayı tavsiye ediyoruz. Numaralı güneş gözlüklerinde de polarize cam oluyor. Polarize cam dik gelen ışınları kırarak görüntü kalitesini arttırıyor. Başörtüsü ve saçının üstünde aksesuar gibi gözlüklerin kullanılması yanlış. Şakakların genişliği nedeniyle gözlük çerçevesinde açılma oluyor, bu da gözlüğü yüzünüze taktığınız zaman düşmelere neden oluyor. Yani çerçevenin gönyesini bozuyor ve açısını genişletiyor” açıklamasını yaptı.  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.