Hafta sonu plan yapan İzmirliler dikkat!

Hafta sonu plan yapan İzmirliler dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu tahminlerini yayımladı. Kıyı Ege çevresinde aralıklı sağanak yağışlar bugün de devam edeceğini bildirdi. İzmirliler ise hafta sonunda havanın ne durumda olacağını merak etti.

Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Ancak özellikle akşam saatlerine kadar Kıyı Ege bölgesinde aralıklı sağanak yağışlar görülebileceği aktarıldı. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir havanın hakim olacağı tahmin edildi. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis oluşumu bekleniyor.

YÜKSEK SICAKLIK BEKLENTİSİ

Hava sıcaklıkları, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Ortalama olarak sıcaklık değerlerinin 4 ila 6 derece üzerinde olması bekleniyor. Bu durum, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bir dönem yaşanacağını gösteriyor.

40 İLA 70 DERECE ARASINDA RÜZGAR OLACAK

Rüzgar, genellikle güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek. Ancak Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında rüzgarın kuvvetli, hatta zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor. Bu durum özellikle denizcilik faaliyetlerini etkileyebilir, dikkatli olunması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.