Hakan Altınay kimdir? Hakan Altınay nereli ve kaç yaşındadır?

Hakan Altınay kimdir? Hakan Altınay nereli ve kaç yaşındadır?

Hakan Altınay’ın hayatı ve biyografisi merak ediliyor. Peki, Hakan Altınay kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? İşte detaylar...

Hakan Altınay kimdir? Hakan Altınay nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Hakan Altınay’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Hakan Altınay kimdir? Hakan Altınay kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Hakan Altınay’ın biyografisini haberimizde derledik...

Hakan Altınay Kimdir?

Hakan Altınay 1968 İstanbul doğumlu. Boğaziçi Üniversitesi’nde siyaset bilimi, Oslo Üniversitesi’nde sosyal antropoloji ve New School’da siyaset bilimi eğitimi aldı. Akademik çalışmalarını Yale Üniversitesinde sürdürdü. Eğitim sonrası 10 yıl kadar uluslararası sivil toplum kuruluşlarında çalıştı. 2001’deki kuruluşundan itibaren Açık Toplum Enstitüsü Türkiye’nin genel müdürlüğü’nü yaptı.

“Global Civics: Responsibilities and Rights In an Interconnected World” adlı kitabı, Yale'deyken yaptığı çalışmaları yansıtıyor ve 2011'de Brookings Enstitüsü tarafından yayımlandı. Daha sonra Arapça, Çince, Portekizce, Rusça ve İspanyolca'ya çevrildi. Kitap ayrıca, Jian Yi'nin yönettiği ve 110 ülkede izleyiciyle buluşan bir belgesele de öncülük etti. Altınay’ın yazıları Financial Times, International Herald Tribune, New York Times ve Project Syndicate gibi önemli haber/görüş mecralarında yayımlandı.

16 Kasım 2018 Cuma günü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında sivil toplum çalışanları ve akademisyenlere yönelik bir operasyon yapıldı ve 12 kişiyle birlikte gözaltına alındı. O gün gözaltına alınan isimler arasında daha sonra Gezi Davası’nda kendisiyle birlikte yargılanacak olan Yiğit Ali Ekmekçi, Yiğit Aksakoğlu, Mine Özerden ve Çiğdem Mater de bulunuyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.