Hakkari'de bir ilk: Tarım sınıfı açıldı

Hakkari'de bir ilk: Tarım sınıfı açıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde tarım alanında önemli bir adım atılarak, 'Tarım Seferberliği' adı altında Muharrem Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 2 tarım sınıfı açıldı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde tarım alanında önemli bir adım atılarak, 'Tarım Seferberliği' adı altında Muharrem Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 2 tarım sınıfı açıldı. Yüksekova Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öncülüğünde gerçekleşen bu girişimle birlikte, 40'tan fazla öğrenci teorik ve uygulamalı eğitim almaya başladı.

Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, Muharrem Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde açılan 2 tarım sınıfını ziyaret ederek, okul müdüründen bilgi aldı. Başkan Geçirgen, öğrencilere başarılar dileyerek, ilçenin tarım potansiyelini artırmak için öğrencilerin önemli bir rol oynayacağını vurguladı.

İLK VE TEK

"Üreten Bir Yüksekova İçin Çalışıyoruz" diyen Başkan Geçirgen, "Hakkari bölgesinin ilk ve tek tarım bölümüne sahip bir liseyiz. Öğrencilerimiz, burada aldıkları teorik eğitimle tarımın temellerini öğreniyor ve ilkbahardan itibaren açılacak tarım atölyelerinde bu bilgileri pratikle birleştirme fırsatı bulacaklar. Biz de oda olarak elimizden gelen desteği sağlayarak öğrencilerimize katkı sunacağız." şeklinde konuştu.

AVRUPA'DA EĞİTİM ALACAKLAR

Yüksekova Ovası'nı betonla değil, tarımla güzelleştirmek için çalıştıklarını belirten Muharrem Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Enver Yaşar ise, "Bu bölümle Yüksekova Ovası'nın tarım alanı oluşturmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimiz, yerli tohum projemiz kapsamında önemli bir rol oynayacaklar. Ayrıca, Avrupa Birliği Erasmus kapsamında 'sürdürülebilir tarım' projemizle öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz Avrupa'nın farklı ülkelerinde tarım alanında eğitimler alacaklar." dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.