HÂLÂ AYDINLANMADI

HÂLÂ AYDINLANMADI

BBP'nin kurucu lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun tartışmalı helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin üzerinden tam 7 yıl geçti. Olayın suikast olduğu yönünde ciddi kuşkular olmakla birlikte, failler konusunda bir arpa boyu yol alınamamış olması şaşkınlıkla

SEVENLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Yazıcıoğlu, ölüm yıldönümünde Taceddin Dergahı'ndaki kabri başında anıldı. Çok sayıda seveninin katıldığı törende, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Yazıcıoğlu’nun mezarı başında Kur’an-ı Kerim okudu. "Bizler şahidiz ki, o tertemiz bir Müslüman’dı" diyen Destici  "7 yıl oldu, hala şehadet süreci aydınlatılmadı" diye ekledi. BBP'li Remzi Çayır da "Yokluğunu bugün daha iyi anlıyoruz" dedi.

EŞİNDEN İSTİSMARCILARA TEPKİ

Eşi Gülefer Yazıcıoğlu ise, birilerinin eşinin ismini istismar ettiğini belirterek "Muhsin Başkan 7 yıl oldu Hakk'a yürüyeli, Hakk'a yürüdüğü günden itibaren adalet noktasında hiçbir şey yapmayan, bizim yanımızda durmayan insanlar ne hakla Muhsin Başkan’ın adına belgesel çekiyor? Yeter artık ölüm simsarlığı yapmayın,  Muhsin Başkan’ın yakasından düşün" dedi.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Büyük Birlik Partisi'nin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun 2009'da tartışmalı bir helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin üzerinden tam 7 yıl geçti. Olayın suikast olduğu yönünde ciddi kuşkular olmakla birlikte, failler konusunda bir arpa boyu yol alınamamış olması şaşkınlıkla karşılanıyor.

Dün Muhsin Yazıcıoğlu'nun 7. vefat yıldönümüydü. Yazıcıoğlu, ölüm yıldönümünde Taceddin Dergâhı’ndaki kabri başında anıldı.

Törene, Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu'nun yanı sıra BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan ve çok sayıda seveni katıldı. Törende, Yasin-i Şerif okunarak dualar edildi. Tören alanında Yazıcıoğlu’nun fotoğrafının bulunduğu dövizler yer aldı. Sevenleri ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez, Biz Muhsin Yazıcıoğlu’nun askerleriyiz’ sloganları attı.

DESTİCİ, KUR'AN-I KERİM OKUDU

Destici, Yazıcıoğlu’nun mezarına çiçek bıraktı, Kur’an-ı Kerim okudu. Konuşmasında, hemen her gün bir şehit haberinin geldiğini söyleyen Destici, şehitlere Allah’tan rahmet ailelere de başsağlığı diledi. Destici, “Hepimiz şahit olduk ki, şehit Muhsin Başkanımızkendisinden önce vatanını, milletini, devletini, Doğu Türkistan’da, Azerbaycan’da, Balkanlar’da, Filistin’de, Suriye’de yaşayan kardeşlerini düşünürdü. O da bir şehit ailesi mensubuydu ve kendisi de şehit oldu. Bizler şahidiz ki, o tertemiz bir Müslüman’dı.” ifadelerini kullandı.

“7 YIL OLDU, ÜZGÜNÜZ”

Destici, sözlerini şöyle sürdürdü: "7 yıl oldu, üzgünüz. Hala şehadet süreci aydınlatılmadı. Allah şahit olsun ki, Alperenlerle, partililerle, ülkücülerle, milliyetçilerle, kalbinde zerre kadar vatan sevgisi olanlarla birlikte yılmadan, yorulmadan bu davanın takipçisi olacağız.”

EŞİNDEN İSTİSMARCILARA SERT TEPKİ

Taceddin Dergahı'ndaki anma etkinliğinde Habervaktim'e konuşanGülefer Yazıcıoğlu, "Muhsin Başkan’ın ismini kullanarak belgesel çekenlere buradan sesleniyorum. Muhsin Başkan 7 yıl oldu hakka yürüyeli, hakka yürüdüğü günden itibaren adalet noktasında hiçbir şey yapmayan, bizim yanımızda gölge olarak bile durmayan insanlar ne hakla Muhsin Başkan’ın adına belgesel çekiyor" dedi.

ADINI KULLANIYORLAR

Gülefer Yazıcıoğlu şöyle devam etti: "Para kazanmak için Muhsin Başkan’ı kullanıyorlar, Muhsin Başkan’ın adını kullanarak para kazanmayı bıraksınlar." Gülefer Yazıcıoğlu ayrıca, o belgeselde konuşanlara da seslenerek"Gerçekten Muhsin Başkan’larını seviyorlarsa davasını takip edersiniz, dava sürecinde yanımızda olursunuz ve mahkemelerde şaşmazsınız gerçekleri söylersiniz" diye konuştu.

YETER ARTIK: ÖLÜM SİMSARLIĞI YAPMAYIN

Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ayrıca "7 yıldır Muhsin başkanın ismini kullanarak kendilerine makam mevki, para pul edinen insanlar, yeter artık ölüm simsarlığı yapmayın,  Muhsin Başkan’ın yakasından düşün. Kendi kimliğinizle var olun, Muhsin Başkan’ın ismini televizyonlara çıkarak istismar etmeyin" dedi.

ADALETSİZLİKLE MÜCADELE EDİYORUZ

Adaletin 7 yıldır yerini bulmadığı için öfkeli olduğunu belirten Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, “Muhsin Başkan şehit olalı tam 7 yıl oldu. Bu 7 yıllık süreçte hangi kapıyı çalsak kapılar suratımıza kapatıldı. Elimizle tırnaklarımızla didine didine bu dava sürecini Muhsin Başkan’ın arkadaşlarıyla takip ediyoruz. Ama 7 yıllık süreçte şunu gördük, Türkiye’de kişiye ve zamana göre değişen bir adalet sistemi var” dedi. “7 yıldır adaletsizlikle mücadele ediyoruz” diyen Gülefer Yazıcıoğlu şunları söyledi:  “7 yıllık süreç geride kaldı şu saatten sonra ülkeyi yönetenlerden ısrarla şunu istiyorum; 7 yıl oldu yeter, yeter, yeter diyorum üstüne basa basa, artık biran önce bu olayın aydınlatılması için ne yapmanız gerekiyorsa onu yapın. Çünkü 7 yıllık süreçte elimizden tutmadınız, kapılar suratımıza kapatıldı. Ama insanların adaleti tecelli etmese de Rabbimin ilahi adaleti var, er geç tecelli edecektir. Kişiye, zamana ve duruma göre değişen adalet sistemi bir an önce bitsin bu ülkede. Adalet herkese eşit dağıtılsın, biz birileri yaptı diye adres göstermiyoruz.  Şu yaptı, bu yaptı demiyoruz çünkü gözümüzle görmedik ama ondan sonraki süreçte neler yaşandı çok iyi biliyoruz.  Ondan ülkeyi yönetenlere elimizden tutun ve bu olayı biran önce aydınlatın diyorum, bu olayın üstü örtülmesin.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.