Halaçoğlu önce oy istedi sonra özür diledi

Halaçoğlu önce oy istedi sonra özür diledi

Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteğini açıklayan Sinan Oğan’a verdiği destek nedeniyle özür mesajı yayınladı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasıyla birlikte, siyaset arenasında hareketli günler yaşanıyor. ATA İttifakı Adayı Sinan Oğan, Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destek veren açıklamasını yapmasının ardından tepkiler çığ gibi büyümüştü.

yusuf halaçoglu

BİR TEPKİ DE HALAÇOĞLU’NDAN GELDİ

Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Twitter üzerinden “Özür” başlığıyla paylaştığı mesajda “Değerli arkadaşlar! Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, samimi olarak milliyetçi diyerek Sinan Oğan beye sizlerden imza istirham etmiştim. Sağolun birçoğunuz destek verdiniz” dedi.

“Ancak maalesef söylediklerinin ve vaatlerinin tam aksi bir karar aldı ve hepimizi hayal kırıklığına uğrattı” ifadelerine devam eden Halaçoğlu, mesajını şu şekilde devam ettirdi:

“Böyle bir sonucu öngöremediğim için siz imza verenlerden özür diliyorum. Halbuki bugüne kadar en azından milliyetçiliğinde samimi olduğu kanaatim vardı. Sizlerden tekrar özür diliyorum. Çok üzgünüm. Ama ümitsiz değilim. Gün doğmadan neler doğar.”

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.