Halk BABA

Halk BABA

FETÖ’cülerin hain darbe girişimi gecesi annesini kaybetmiş olmasına rağmen, cenazesini morga koyup darbecilere karşı mücadele için göreve koşmasıyla büyük takdir toplayan Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar’ın tam bir dert babası olduğu ortaya çıktı

15 Temmuz’da Fethullahçı Terör Örgütü’nün(FETÖ) hain darbe girişimi gecesi annesini kaybetmiş olmasına rağmen, cenazesini morga koyup darbecilere karşı mücadele için göreve koşmasıyla büyük takdir toplayan Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar’ın tam bir dert babası olduğu ortaya çıktı.

HER ÇARŞAMBA HALK GÜNÜ
Başarılı bürokrat Ali İlkbahar’ın her Çarşamba “Halk Günü” düzenlediği, bir derdi, bir sorunu olan vatandaşlara imkanlar ölçüsünde yardımcı olmaya çalıştığı öğrenildi.  

HİÇBİRİ GERİ ÇEVRİLMİYOR
Edindiğimiz bilgilere göre, Halk Ekmek Genel Müdürlüğü’nde haftanın her Çarşamba günü “Halk Günü” olarak değerlendiriliyor. Sadece Halk Ekmek’le ilgili sorunu olanlar değil, değişik konularda bir derdi, bir sorunu, bir talebi olanların ziyaret, başvuru ve talepleri asla geri çevrilmeyerek, Çarşamba günlerine randevu veriliyor. 

ODASINDA TEK TEK DİNLİYOR
Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, düzenli olarak her Çarşamba randevulu bu vatandaşlarla biraraya geliyor. Genel Müdür’ün makam odasında gerçekleşen görüşmelerde İlkbahar, gelen vatandaşların her birinin taleplerini, sorunlarını, şikayetlerini tek tek dinleyip, notlar alıyor. 

İŞ ARAYAN BİLE GELİYOR
Halk Ekmek büfeleri ve ürünleriyle ilgili talep, şikayet ve sorunlara anında çözüm üretmeye çalışan Genel Müdür Ali İlkbahar, karşılaştığı başka sorunlar karşısında da kişileri ilgili kamu birimlerine yönlendiriyor. Konu, bürokratı olduğu Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ele alınabilecek ise, hemen ilgililere ulaşıp, kişiyi bilgilendiriyor, varsa bir sorun çözüyor. 

ELDEN HER NE GELİYORSA…  
Halk Ekmek’ten bir yetkili “Halk Günü buraya iş arayanlar bile gelebiliyor. Genel Müdürümüz dinliyor, kişiye uygun nerde nasıl bir iş olabilir diye bakıyor ve kurum olarak elimizden gelen yapılmaya çalışılıyor” dedi. Yetkili ayrıca şu bilgileri verdi: “İl genelinde yüzlerce ekmek büfemiz, simit tezgahımız var. Buraları işleten vatandaşların sorunları, talepleri olabiliyor, onlar geliyor. Yeni büfe, tezgah talepleri olabiliyor. Halk Ekmek’in alanı dışında konular da olabiliyor. Genel Müdürümüz bunları bile geri çevirmeyerek, Büyükşehir Belediyesi’nin alanına giriyorsa, ilgili birim yetkilisi ile görüşüp vatandaşa yardımcı olmaya çalışıyor.”

KUTU 1 KUTU 1 KUTU (Bizim o manşet haberin kupürü kullanılacak)

O GECE YAŞANANLAR 
15 Temmuz darbe girişimi gecesi annesini kaybetmiş olmasına rağmen, darbecilere karşı göreve koşan Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, o geceyi şöyle anlatmıştı: 
“15 Temmuz akşamı insanlar Halk Ekmek’in önünde uzun kuyruklar oluşturdu, ihtiyacı 5 ekmek olan 20-30 ekmek almaya başladı. Biz kendi üzerimizdeki paniğin ortadan kalkması için üretimi 2 katına çıkarttık. Satılanın tamamını karşıladık, büfelere dağıtım yaparak da o panik havasından kurtulmuş olduk. İnsanlar gıda ihtiyacının olmadığını anladı ve telaşlanmayı bir kenara bıraktı. 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece bir buçuk civarında ben hastanedeydim, annem rahmetli oldu. Annemi morga koyduktan sonra ben fabrikaya geldim, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek beni aradı.

Arkadaşların sevki ve idaresi konusunda talimat verdi ve arkadaşlarımızı görevlendirdik. MİT’in önünde kalabalık artmıştı ve saat 04.00’ı bulmuştu, insanlar yorulmuş ve açtı, ilk servislerimizi oraya gerçekleştirdik. Arkasından Genelkurmay Başkanlığı’nın oraya bir servis gerçekleştirdik. Arabalarımızla ihtiyaç duyulan yerlere servisler gerçekleştirdik, tabi tehlikelerde yaşadık ama Allah’a şükürler olsun bir sıkıntı yaşamadık. Akıncılar’a ve Beştepe Külliye’ye birer araba yolladık, Gölbaşı’na bir araba gönderdik yani o gece aşağı yukarı 10 araba hizmet verdi. Sabaha karşı paket şeklinde darbeye karşı çıkan insanlara yiyecek dağıttılar. O gece gördüğüm en güzel şey insanlar aldıkları paketin yarısını arkadaşına ikram ediyordu, paylaşım doruk noktadaydı. Daha sonra araçların gittiği yerlere 16 Temmuz’da ürün dağıtmaya devam ettik. Demokrasi mitinglerinde her gün düzenli olarak, Kızılay’da 2 noktada, Külliye’de 1 noktadan nöbet bitene kadar dağıtım yaptık.”

YA VATANI KAYBETSEYDİK?..
Ali İlkbahar, 15 Temmuz gecesi annesinin cenazesini morga koyup göreve koşmuş olmasıyla ilgili de “Annemizi kaybetmek Allah’ın takdiri, bu acı çok büyük bir acı ama Allah korusun vatanı kaybettiğimiz zaman bütün anneleri kaybedecektik” demişti. 

KUTU 2 KUTU 2 KUTU (Attığım foto kullanılacak)

ÖZ SERMAYEDEN YENİ BİNA VE SATIŞ YERİ 
Bu arada, Halk Ekmek öz sermayesiyle büyümeye devam ediyor. Tek kuruş kredi alınmadan ve Fabrika’nın öz sermayesi ile Halk Ekmek Genel Müdürlüğü’ne yeni bir yönetim ve satış yeri binası yapıldı.  Anadolu Bulvarı üstünde yer alan ve 4 bin 300 metrekarelik alana kurulan yeni binada hem ürün satışı yapılacak hem de idari birimler bulunacak.

Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, “Fabrika önünde yer alan eski satış yerinin artık ömrünü tamamladığını belirterek, "Yeni yere taşınmak için gün sayıyoruz. 300 kişilik oturma alanına sahip 1500 metrekarelik alanda müşteri memnuniyeti açısından tüm detaylar düşünüldü. Halk Ekmek Fabrikası tarafından üretilen tüm ürünler sıcak sıcak satışa sunulacak" dedi.

İLKBAHAR: TEK KURUŞ KREDİ ALMADIK
Tüm ekmek çeşitlerinin bulunduğu, su böreği pişirme ünitesinin yer aldığı, kahvaltılık, sıcak ve soğuk içecek, halk çerez, simit ile poğaça satış bölümlerinin ayrı ayrı ferah bir alana sahip olduğu yeni satış yerine ilişkin bilgi veren Ali İlkbahar, “Bina tamamen Fabrika'nın öz sermayesiyle inşa edildi.  

Yeni binamızın yapımı için hiçbir yerden tek kuruş kredi de almadık” dedi. Genel Müdür İlkbahar, şöyle devam etti: “Başkent’in dört bir tarafında açtığımız satış yerlerinin en modernini, Fabrikamız önüne inşa ettik. Buraya gelecek konuklarımız, ailece, rahat ve ferah bir ortamda ürünlerimizin tadına bakabilecekler.”

FEYZULLAH DOĞRU / HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.