Hamamönü’nden Gazze’ye yardım eli

Hamamönü’nden Gazze’ye yardım eli

Ankara’dan İsrail’in yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze’ye gönül köprüsü kuruldu. Bir araya gelen 10 yardım kuruluşu Hamamönü’nde kermes düzenleyerek Gazze’ye yardım etme kararı aldı. Dün başlayan kermese ise yoğun katılım gerçekleşti.

7 Ekim’de başlayan Hamas-İsrail çatışması, yerini İsrail’in Gazze’ye karşı yaptığı soykırıma bıraktı. 14. günündeki saldırılarda yüzlerce masum ve sivil halk yaşamını yitirdi. İsrail; toplanma alanı, okul, hastane tanımadan saldırılarını kat ve kat artırarak devam ettirdi. İnsanlığın sustuğu dünyada Gazze’deki masum insanlara yardım eli Hamamönü’nden geldi.

kermes-5.jpg

Ankara’nın tarihi ve kültürel mekânlarından olan Hamamönü’ndeki ADAM Vakfı’nın avlusu, gönülleri Gazze için çarpan yüreklerle doldu. 10 yardım kuruluşunun bir araya gelerek düzenlediği Gazze kermesine katılım ise oldukça yoğun oldu.

kermes-2-001.jpg

GAZZE İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

İsrail’in yoğun baskısı altında olan Gazze’deki insanlar için Ankara’da kermes düzenlendi. Elde edilecek bütün gelirlerin Gazze’deki masum halka gönderileceği kermese ise katılım çok yoğun gerçekleşti. Aralarında İnsan Hakları ve Hizmet Derneği, Kudüs ve Tarihimiz Derneği, Kaşifhane, İsar Derneği, Mirasımız Kudüs Derneği, Karınca Kararınca, Portakal Sulu Ördek Derneği gibi kuruluşlar ve o kuruluşların gönüllüleri Ankara’nın Hamamönü semtinde toplanarak, Gazze kermesini gerçekleştirdi.

kermes-3.jpg

İÇİNDE YOK YOK

Hamamönü’nde bulunan ADAM Vakfı’nın bahçesinde gerçekleştirilen kermes etkinliğinde pek çok şey vardı. Giyimden gıdaya, kitaptan hediyelik eşyaya, kitap ayraçlarından Kudüs temalı el emeği ürünlere kadar birçok ürün Gazzeli insanlar için satıldı. Teyzeler, kermes alanında elleriyle katmer açtı. Çay, tatlılar, tavuk-pilav gibi pek çok yemek de yine Ankaralılarla buluştu.

kermes-7.jpg

Bir yandan başkentli vatandaşların midesi bayram ederken, bir yandan da Gazze’deki masum ve sivil halk için yardım toplanmış oldu. Toplamda iki gün sürecek olan kermes, bugün akşam saat 20’ye kadar devam edecek.

kermes-4.jpg

YARDIMLAR İHH ARACILIĞI İLE ULAŞTIRILACAK

Gazze’deki masum insanlar yararına düzenlenen kermesten elde edilecek bütün gelir, Gazze’ye gönderilecek. Daha önce pek çok dünya ülkesinin Gazze’ye gönderdiği yardım tırlarının Gazze’ye alınmayacağının açıklanması üzerine sorduğumuz soruya yetkililer, Gazze’ye yardım gönderme noktasında sıkıntı yaşamadıklarını belirtti.

kermes-8.jpg

Kermesten toplanan bütün gelirin Gazze’de şu anda aktif bir biçimde çalışan İHH aracılığıyla sivillere ulaşacağına değinildi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum