Harekete geçildi: Fenomen öğretmenlere ceza geliyor

Harekete geçildi: Fenomen öğretmenlere ceza geliyor

Sosyal medyadaki fenomen öğretmenler için harekete geçiliyor. Meclis'e gelecek Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağına göre, öğrencilerin görüntülerini izinsiz paylaşan fenomen öğretmenlere ceza verilecek.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir süredir üzerinde çalıştıkları Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun haftaya Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) geleceğini söyledi. Tüm öğretmenleri yakından ilgilendiren kanunun taslağında fenomen öğretmenlerle ilgili hükümler de yer aldı.

Öğrencilerle birlikte video çeken ve bunu sosyal medyada paylaşan öğretmenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Öğretmenler çektikleri videolar sayesinde yüz binlerce takipçiye ulaşırken, bazıları görüntüleri yayınlamadan önce öğrencilerin velilerinden izin almıyor. Milli Eğitim Bakanlığı da bu duruma karşı harekete geçti.

FENOMEN ÖĞRETMENE CEZA

Meclis'e sunulması beklenen taslakta fenomen öğretmenlerle ilgili hükümler de yer aldı. Buna göre, öğrencilerin görüntülerini çeken öğretmenlere kınama cezası verilecek. Söz konusu kınama cezaları öğretmenlerin sicil dosyasında 5 yıl boyunca kalacak.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yer alan cezayla ilgili maddede "Öğrencilerin kişisel ve özel hayatına ilişkin bilgileri, öğrencilere ve eğitim süreçlerine ilişkin ses veya görüntüleri ilgili mevzuatta belirlenmiş usuller dışında paylaşma fiilinde kınama cezası uygulanacaktır" ifadelerine yer verildi.

VİDEO PAYLAŞIMI İSTİSMARA GİRİYOR

Uzmanlar, öğretmenlerin okulda öğrencilerinin videolarını ya da fotoğraflarını çekerek sosyal medyada paylaşmasının bir çeşit istismar olduğunu belirtiyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.