Hareketsiz yaşam kemik erimesini artırıyor

Hareketsiz yaşam kemik erimesini artırıyor

Son zamanlarda artan kemik erimesi vakalarıyla birlikte uzmanlardan uyarılar geliyor. Uzmanlar hareketsiz yaşamın kemik sağlığını olumsuz etkileyeceğine dikkat çekiyor.

Kemik erimesinin önlenemesi adına hareketli bir yaşam sergilenmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar bu konuda bilinci artırmak için bir kampanya başlattı. Amgen Türkiye Genel Müdürü Güldem Berkman ‘Dikkat Kırılabilir’ kampanyasının bu amaca yönelik olduğunu söyledi.

Berkman bu kampanyası ile kemik erimesinin önüne geçilecek yeni buluşlar bulunacağını ve hareketli yaşam için farkındalık yaratacaklarını söyledi. Berkman aynı zamanda 2021’de yapılan ‘Birlikte Güçlüyüz Kadın Sağlığı Araştırması’nın bulgularına da dikkat çekti. 300 kadınla yapılan bu araştırmada bağımsız kalmanın kemik sağlığına iyi geldiği tespit edildi.

KADINLAR İÇİN DAHA KOLAY

Aynı zamanda araştırmaların bulgularında kadınların %94’ünün hareket etmekte sorun yaşamadığı tespit edildi. Bu konu üzerinden doktorlarına başvurmayan kadınların dışarda bir aktivite bulmasının çok daha kolay olduğu aktarıldı.

basliksiz-1.jpg

RUTİNDE ZORLUK YAŞANIYOR

Bağımsız yürümenin önemine dikkat çeken Berkman, hastaların %40’ının bağımsız yürüyemediği ve bu sebeple kemik erimesinin görüldüğü belirtildi. Berkman’a göre bağımsız yürüyüş yapamayan insanların çoğu araba kullanmak, market alışverişi yapmak gibi günlük aktivitelerde zorlanıyorlar.

Haber Merkezi/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.