Hasta yakınlarının  pansiyon çağrısı

Hasta yakınlarının  pansiyon çağrısı

Ankara Valiliği, il dışından gelen hasta ve hasta yakınlarının 6 yıldır ücretsiz faydalanabildiği pansiyon/misafirhane projesini 31 Ocak'ta bitireceği iddia edildi. Projeden faydalanan hasta yakınları ise projenin sonlandırılmaması çağrısında bulundu.   

Yenimahalle'deki Onkoloji Hastanesi'ne şehir dışından gelerek kalacak yer sıkıntısı çeken hasta ve hasta yakınları, Ankara Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın anlaştığı özel bir pansiyonda hiçbir para talep edilmeden 6 yıldır misafir ediliyor. Aralıksız devam eden projede dahilinde misafir olan konuklara rahat bir yatak ile sıcak bir yemek imkanı sunuluyor. Hastanede aylarca yatmak zorunda kalan hastaların yakınları ise bu proje bile bir nebze olsun rahat nefes alabiliyor. 

31 OCAK'TA PROJE SONLANIYOR
Hasta ve hasta yakınlarına çok büyük bir rahatlık sağlayan projenin yıllardır aralıksız devam etmesine rağmen söz konusu projenin sonlandırılmasına karar verildiği iddia edildi. Edinilen bilgilere göre pansiyon ile Ankara Valiliği arasında 31 Ocak'ta bitmesi beklenen sözleşmenin Valilik tarafından yenilenmek istenmediği ve projenin sonlandırılacağı öğrenildi. Ankara Eski Valisi Alaaddin Yüksel zamanında başlayan projenin neden bitirilmek istendiği ise merak konusu oldu. 

SOKAKTA KALABİLİRLER
Sözleşmenin bitiş tarihi olan 31 Ocak'tan sonra Onkoloji Hastanesi'nin hemen karşısındaki pansiyonda ücretsiz bir şekilde kalamayacak hasta ve hasta yakınları, endişelerini Habervaktim'e anlattı. Ankara Valiliği yetkililerine seslenen hasta yakınları, sözleşmenin uzatılmasını ve projenin devam etmesini talep etti. Başka kalacak yerlerinin de maddi durumlarının da olmadığını dile getiren hasta ve hasta yakınları, pansiyonla sözleşmenin bitirilmesi halinde gidebilecekleri hiçbir yerin olmadığını kaydetti. 

4-5 AYLIĞINA EV KİRALAMIYORLAR...
Van'dan bir hastasının getirdiğini ve 4 aydır Ankara'da olduğunu belirten Azize İke, "Projenin bitmesi demek buradaki 100'e yakın insanın dışarıda kalması demek. Çoğumuzun maddi durumu kötü. Ev kiralamak istesek de kimse bize 4-5 aylığına ev vermiyor. Ben ev kiralamak için çok uğraştım ama kısa süreli olduğu için evini kiralayan olmadı. Otellere gitsek oralarda ateş pahası. Oraların ücretini asla karşılayamayız" dedi.  

PROJENİN SONLANMASINI İSTEMİYORLAR
Diğer bir pansiyon misafiri Ayşe Özgüneş ise "Bolu'dan hastamla birlikte geldim. Kalacak başka bir yerim olmadığı için aylardır burada kalıyorum. Burası hastaneye çok yakın olduğu için hem hastalarımız hem de bizim için çok avantajlı oluyor. Biz bu projenin sonlanmasını istemiyoruz. Yurtiçinden ve yurtdışından gelerek burada kalan birçok kişi var. Büyükşehir Belediyesinin yeri ile bir konuk evi var. Oralar çok dolu. Oralarda boş yer bulamıyoruz. Valimiz Ercan Topaca'ya sesleniyoruz. Bizim bizi anlamasını bekliyoruz. Allah razı olsun hepsinden proje çok güzel işliyordu ama neden bitiriliyor" diye konuştu. 

NEREYE GİDERİZ?
Bitlis'ten gelen Cemalettin Samur da "Bu projenin bitmesini istemiyoruz. Çünkü biz şehir dışından geliyoruz ve aylarca burada kalabiliyoruz. Diğer misafirhaneler çok kalabalık ve yer bulunmuyor. Allah rızası için yetkililere sesleniyorum. Bu projeyi sonlandırmasınlar yoksa biz bu soğuk kış günü dışarıda ne yaparız, nereye gideriz? Burada kimimiz, kimsemiz yok. Vali Bey'in bize sahip çıkmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu. 

KUTU KUTU KUTU...

PROJENİN HİKAYESİ
6 yıl önce başlayan proje Ankara Eski Valisi Alaaddin Yüksel'in Onkoloji Hastanesini ziyareti sonrası hayata geçirilmişti. Yüksel, hastanenin girişinde yatan hasta yakınlarının çevrede yattığını görmüş ve bu konuda büyük bir ihtiyacın olduğunu hissetmişti. Ardından yardımcılarına verdiği bir emirle hasta ve hasta yakınları misafirhanesi projesi başlamıştı. 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum