Hastalıklı köpekleri Ankara'ya getirmişti: İddianame hazır

Hastalıklı köpekleri Ankara'ya getirmişti: İddianame hazır

Şanlıurfa’dan Ankara’ya hastalıklı köpekler getiren sanıklar Buket Özgünlü ve M. Savaş Demir toplam 8 aydan 4 yıla kadar hapis istemiyle bugün mahkemeye çıkıyor. Son gelişmelerde Özgünlü hakkındaki iddialara ise lüks otomobiller de eklendi.

Hastalıklı köpekleri Ankara’ya getirdiği gerekçesiyle tutuklanan Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü ile köpeklerin Ankara’ya taşındığı aracın şoförü Muhammed Savaş Demir hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede iki sanık için 'bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbire aykırı davranma' ve 'sahipli hayvana işkence' suçlarından toplam 8 aydan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Ankara 38. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek davada sanıklar bugün yargılanmaya başlanıyor. Özgünlü hakkında ortaya atılan iddialara ise iki lüks otomobili daha olduğu eklenirken; Avukat Yasemin Babayiğit yaşananlara tepki gösterdi. Babayiğit, “Yazık değil mi? Leş kargaları ve akbabalar ötede oynayın artık lütfen” dedi.

adliye.jpg

BUGÜN HAKİM KARŞISINDALAR

9 Haziran’da kuduz vakaları yaşanan Şanlıurfa’dan Ankara’ya hastalıklı köpekleri getiren “köpekvelisii” kullanıcı adlı Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Buket Özgünlü ve köpekleri Ankara’ya taşıyan aracın şoförü Muhammed Savaş Demir’in yargılanmasına bugün başlanıyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede karantina altındaki köpeklerin Ankara'ya getirildiğine ilişkin ihbar üzerine soruşturma başlatıldığı belirtilerek harekete geçildiği; düzenlenen operasyonlarda köpekleri araçla şehre getirdiği tespit edilen sanık Muhammed Savaş Demir'in, Gölbaşı’nda 13'ü yavru olmak üzere 27 köpekle yakalandığı; Özgünlü’nün ise Esenboğa Havalimanın'da gözaltına alındığı kaydedildi. İddianamede, Özgünlü ve Demir için 'bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbire aykırı davranma' suçu dolayısıyla 2 aydan 1 yıla kadar, 'sahipli hayvana işkence' suçundan ise 6 aydan 3 yıla kadar olmak üzere toplam 8 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istendi. Ankara 38. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilen davada Özgünlü ve Demir bugün hakim karşısına çıkacak.

zgunl232.jpg

2’Sİ YOLDA ÖLMÜŞ

İddianamede yer alan bilgilere göre sanık Muhammed Savaş Demir, Şanlıurfa Siverek’teki hayvan barınağından Yaşama Tutunan Patiler Derneği için 29 hasta köpeği Ankara'ya getirmek için yola çıktığını ve 2 köpeğin yolda vefat ettiğini dile getirerek suç işlemek amacıyla hareket etmediğini söyledi. Buket Özgünlü ise hayvanları belediye yetkililerine sorarak sahiplendiklerini, hayvanların kuduz olması halinde belediyenin sahiplenmeye izin vermeyeceğini öne sürdü.

avukat22.jpg

AVUKATI DAYANAMADI

Öte yandan yaşanan olayın ardından Yaşama Tutunan Patiler Derneği Başkanı Özgünlü hakkında birçok iddia ortaya atılmıştı. Özgünlü hakkındaki iddialar arasında 6 yıl önce kirasını ödeyememesi nedeniyle mahkemelik olduğu, son 4 yılda üzerine kayıtlı 9’u daire 11 taşınmazı bulunduğu ve birçok estetik operasyonu geçirdiği yer almıştı. Özgünlü hakkındaki yeni iddialar arasında tanesi 4 buçuk milyon TL olan iki lüks otomobili daha olduğu dile getirildi. Özgünlü’nün avukatı Yasemin Babayiğit ise iddiaları yalanlayarak “Bunların ipiyle kuyuya inmeyin lütfen rezil oluyorsunuz! Yazık değil mi? Leş kargaları ve akbabalar ötede oynayın artık lütfen” dedi.

Kaynak:İlk Sayfa Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.