Hastaneyi vurup 500 masumun canını alan İsrail’den açıklama: “Savaşın sonraki aşamasına hazırlanıyoruz”

Hastaneyi vurup 500 masumun canını alan İsrail’den açıklama: “Savaşın sonraki aşamasına hazırlanıyoruz”

Gazze’deki hastaneyi vuran ve 500 masum insanı hayattan koparan İsrail, savaşın sonraki aşamasına hazırlandıklarını bildirdi. İsrail’in bir sonraki savaş suçu ise merak ediliyor.

Çatışmaların 11. gününde İsrail, eşi benzeri görülmemiş bir savaş ve insanlık suçu işledi. Gazze’de bulunan hastaneyi bombalayan İsrail güçleri, 500 kişinin ölümüne neden oldu. Tüm dünya, bu işlenen savaş suçunu konuşurken, İsrail Ordu Sözcü, "Savaşın sonraki aşamasına hazırlık yapıyoruz, herkes kara harekâtını konuşuyor ama 'başka bir şey olabilir" diyerek tepkileri daha da üzerlerine çekti.

haber2-005.jpg

İLK TEPKİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in işlediği bu savaş ve insanlık suçuna sessiz kalmayarak sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir. Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

haber1-011.jpg

Öte yandan Türkiye'deki vatandaşlar da bu savaş suçuna büyük tepki gösterdi. Kimileri sosyal medya hesaplarından mesaj yayınlarken, Ankara'daki pek çok vatandaş da İsrail Büyükelçiliği önüne protesto yürüyüşü düzenledi ve Filistin halkına desteklerini hep bir ağızdan haykırdı.

1.jpg

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail’in kabul edilemez saldırısı sonucu ülke genelinde 3 günlük yas ilan etti.

Ayrıca Başkan Abbas, ABD Başkanı Biden ile yarın gerçekleştireceği görüşmeyi de iptal etti.

2.jpg

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER SONUNDA SESİNİ ÇIKARDI

Savaşın artık soykırıma dönüşmesine Birleşmiş Milletler (BM), nihayet tepkisini gösterdi. Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırıyı şiddetle kınayarak, siviller ve sağlık tesislerine yönelik saldırıların sonlandırılması çağrısını yapan BM, “Sağlık tesisleri hiçbir zaman hedef olmamalıdır” mesajını verdi.

3-001.jpg

İSRAİL’İN ÖLDÜRDÜĞÜ FİLİSTİNLİ SAYISI 3 BİNE ULAŞTI

İsrail’in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölen Filistinli sayısı 3 bine ulaştı. Gazze’deki Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Gazze'de ölen kişi sayısının 3 bine, yaralanan kişi sayısının ise 12 bin 500'e yükseldiği belirtildi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum