Hatay en iyi liseleri açıklandı. İşte İlk 10…

Hatay en iyi liseleri açıklandı. İşte İlk 10…

LGS puanlarını en iyi şekilde değerlendirmek isteyen öğrenci ve veliler için Hatay’ın en iyi liselerini derledik. İşte Hatay’ın en iyi ilk 10 lisesi: İlk sırada Hatay Fen Lisesi yer alıyor. Onu, Tosçelik Fen takip ediyor.

4 Haziran’da gerçekleşen Liselere Geçiş Sınavı sonrası Hatay’daki öğrenci ve velileri de 26 Haziran sonrası heyecanlı bir tercih süreci bekliyor. Puanlarını en iyi şekilde değerlendirmek isteyen öğrenci ve veliler için Hatay’ın en iyi liselerini derledik. İşte ilk 10…

4 Haziran’da gerçekleşen Liselere Geçiş Sınavı sonuçları 26 Haziran’da ilan edilecek. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca öğrenci ve veliyi heyecanlı bir tercih süreci bekliyor. Hatay’ın en iyi liselerini araştırmaya başlayan öğrenci ve veliler puanları en iyi şekilde değerlendirmek istiyor. Hatay’da memleketlerinde liseyi okumak isteyen öğrenciler için Hatay’ın en iyi liseleri tercih listelerinde öncelikli yer alacak.

İLK 3: HATAY FEN, TOSÇELİK FEN, SELİM NEVZAT ŞAHİN

Eskişehir ve Çorum’da en iyi liseler ile ilgili verilerin ardından Hatay en iyi liseler ile ilgili verileri de İlk sayfa olarak derledik. 2022 verilerine göre Hatay’ın en iyi liselerinde ilk 3’ü sırasıyla Hatay Fen Lisesi, İskenderun Tosçelik Fen Lisesi, Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi’nden oluşuyor. Hatay’ın en iyi liseleri hakkında detaylar haberimizde…

İŞTE HATAY’IN EN İYİ LİSELERİ

Liselere Geçiş Sınavı sonrası sonuçlar 26 Haziran’da www.meb.gov.tr adresinden ilan edilecek. 1 milyon 200 binden fazla öğrencinin katıldığı sınavda öğrenci ve veliler bulundukları illerdeki en iyi liseleri araştırıyor. Hatay’da memleketlerinde okumak isteyen öğrenciler ve velileri tercih listelerinde memleketlerindeki en iyi okullara yer vermek istiyor. Sınavın açıklanmasının ardından hızlanacak süreçte, Hatay’lılar için İlk sayfa Gazetesi olarak Hatay’ın en iyi liselerini araştırdık.

1.jpg

1- HATAY FEN LİSESİ

Hatay Fen Lisesi’nin 2022 taban puanı 460.920, yüzdelik dilimi ise 1.92’dir. Okuldan yapılan son açıklamada yeni eğitim öğretim döneminde binalarının faaliyette olacağını ve ‘az hasarlı’ olarak geçtiğini bildirmiştir. Hatay Saraycık köyü civarında olan okul vizyonunu, “Demokratik bir ortamda, fen ve teknoloji alanında uluslararası standartlarda, üretken ve bilimsel düşünen, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı evrensel değerleri benimsemiş, estetik duyguları gelişmiş ve toplumsal duyarlılık sahibi bireyler yetiştirerek çağdaş bir kurum olmak” şeklinde açıklamaktadır.

2.jpg

2- İSKENDERUN TOSÇELİK FEN LİSESİ

İskenderun Toşçelik Fen Lisesi 2022 taban puanı 457.387, yüzdelik dilimi ise 2.26’dır. Hatay’ın ilk fen lisesi olma özelliğini taşıyan okul binasının durumu ile ilgili bilgi bulunmamaktadır. Fakat son yapılan paylaşımlarda binanın depremden sonra bir süre koordinasyon merkezi olarak kullanıldığı bildirilmiştir. Bitişik Mahallesi’nde bulunan okul vizyonunu “Fen ve Teknoloji alanında üst eğitim kurumlarına yerleştirme amacıyla Atatürk İlke ve İnkılâpları´na bağlı, evrensel değerleri benimsemiş, bulundukları düzeyde söz sahibi bireyler yetiştirmek” şeklinde açıklamaktadır.

3.jpg

3- SELİM NEVZAT ŞAHİN ANADOLU LİSESİ

2022 verilerine göre Hatay Defne ilçesinde bulunan okulun taban puanı 444.894, yüzdelik dilimi ise 3.67’dir.

4.jpg

4- DÖRTYOL FEN LİSESİ

2008’de eğitim öğretime başlayan okul 2014 yılından itibaren fen lisesi statüsünde eğitim öğretime devam etmektedir. 2022 verilerine göre taban puanı 438.580, yüzdelik dilimi ise 4.07’dir.Okul vizyonunu “Eğitim-öğretimin her alanında öncü ve özgün çalışmalar yapıp, ulusal ve uluslararası projelerde etkin katılım sağlamak, takım ruhunu önceleyen yönetim anlayışıyla hareket ederek okulumuzu bölgemizin ve ülkemizin en prestijli kurumlarından biri haline getirmek” şeklinde açıklamaktadır.

5.jpg

5- OSMAN ÖTKEN ANADOLU LİSESİ

2022 verilerine göre okulun taban puanı 427.066, yüzdelik dilimi ise 5.83’tür. Antakya General Şükrü Kanatlı Mahallesi’nde bulunan okul arama motorunda “geçici olarak kapalı” olarak bildirilmekle beraber kesin bilgi bulunmamaktadır. 1985’ten beri eğitim öğretim faaliyetine devam eden okul vizyonunu “Müfredat programlarında yer alan bilgileri en güncel ve teknolojik destekli biçimde öğrencilere kazandırmak” şeklinde açıklamaktadır.

6.jpg

6- PAYAS FEN LİSESİ

2022’de ilk kez fen lisesi statüsünde öğrenci alan okulun taban puanı 425.821, yüzdelik dilimi 5.83’tür.

7.jpg

7- İSTİKLAL MAKZUME ANADOLU LİSESİ

İskenderun’un en bilinen okullarından İstiklal Makzume Anadolu Lisesi’nin 2022 verilerine göre taban puanı 421.276, yüzdelik dilimi ise 5.97’dir.

8.jpg

8- NİHAL-TURGUT ANLAR ANADOLU LİSESİ

Antakya ilçesi Esenlik Mahallesi’nde bulunan okulun 2022 verilerine göre taban puanı 419.600, yüzdelik dilimi ise 6.85’tir.

9.jpg

9- KIRIKHAN FEN LİSESİ

2022-2023 eğitim öğretim döneminde faaliyete başlayan okulun 2022 verilerine göre taban puanı 408.095, yüzdelik dilimi ise 8.56’dır.

10.jpg

10- İSKENDERUN CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ

İskenderun’un köklü liselerinden biri olan Cumhuriyet Anadolu Lisesi Modernevler Mahallesi’nde bulunmaktadır. 2022 verilerine göre okulun taban puanı 396.533, yüzdelik dilimi ise 9.01’dir.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum