Hatay ve Antep maçları geçersiz sayılırsa yeni puan durumu

Hatay ve Antep maçları geçersiz sayılırsa yeni puan durumu

Kulüpler Birliği dün toplandı, deprem felaketi sonrası ligden çekilen Hatayspor ve Gaziantep FK maçlarının durumu masaya yatırıldı.

Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, "12 kulüp katıldı. 7 kulüp bir görüş savundu (Maçlar tamamen sayılmasın), 4 kulüp (Şu anki haliyle kalsın) başka bir konu savundu" açıklamasını yaptı, gözler TFF'ye çevrildi.

yeni-puan-durumu-1.jpg

DENGELER DEĞİŞİYOR

Eğer Hatay ve Gaziantep'in maçları geçersiz sayılırsa Süper Lig'de dengeler değişebilir. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ilimizde hissedilen 7.7’lik depremde Hatay ile Gaziantep ciddi şekilde zarar gördü. Yüreklerimizi yakan felaket sonrası tüm Türkiye tek yürek olurken iki ilimizin Süper Lig'de yer alan kulüpleri ligden çekilme kararı aldı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi; yaşanan büyük felaket sonrası Süper Lig’e 17 takımla devam edeceklerini, Hatayspor ve Gaziantep FK’nın haklarını dondurduklarını dile getirdi. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, meydana gelen deprem felaketinin ardından ligden çekilme kararı alan takımların 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren kalan müsabakalarda hükmen yenik (3-0) sayılmasına ve rakip takımların (3-0) galip sayılmasına karar verildiğini duyurdu.Yapılan açıklamada, "2023-2024 futbol sezonunda; 2022-2023 sezonunda bulundukları liglerde sportif faaliyetlerinin devamına, tüm profesyonel liglerdeki çekilen takımlara sezonun kalan kısmına ait TFF nezdinde doğan garanti alacaklarının ödenmesine karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

yeni-puan-durumu-2.jpg

BEŞİKTAŞ İTİRAZ ETTİ

Beşiktaş, deprem felaketi sebebiyle, Türkiye Futbol Federasyonu’nun ligden çekilen Hatayspor ile Gaziantep FK’nın kalan maçlarında hükmen mağlup sayılması kararını UEFA’ya taşımak için çalışma başlatmıştı. Kulüp avukatlarının bu konuda hazırlığını sürdürdüğü, Siyah-Beyazlı yönetimin ilk yarıda oynanan maçların da geçersiz sayılmasını talep ettiği kulübe yakın kaynaklar tarafından gelen haberler arasında.

yeni-puan-durumu-3.jpg

KULÜPLER BİRLİĞİ TOPLANDI, 12 KULÜP KATILDI

Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısı, vakfın Maslak’ta bulunan merkezinde dün gerçekleştirildi. Toplantıda Hatayspor ve Gaziantep FK’nın ligden çekilmesinin ardından iki takımın oynadığı karşılaşmaların nasıl tescil edileceği başta olmak üzere yabancı oyuncu kuralı ve birçok konuda bilgi alışverişinde bulunuldu. Toplantıya 12 kulüp katılırken; Başakşehir, Alanyaspor, Konyaspor, Sivasspor ve Ümraniyespor toplantıda yer almadı. Toplantıda yer alan 12 kulüpten 7’si maçların tamamının geçersiz sayılması yönünde, 4 kulüp ise şu anda olduğu gibi oynanmamış maçların hükmen sonuçlanması yönünde görüş bildirdi. Hatayspor ise bu konuda herhangi bir görüş belirtmedi. Toplantının ardından Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Toplantıya 12 kulübün katıldığını ve bütün kulüplerden cevaplarını yazılı şekilde istediklerini ifade eden Ali Koç, “Toplantımızı yaptık, 12 kulübümüz katıldı. Hatayspor Kulübü Başkanı da yer aldı. Uzaktan katılım olmadığı için de bu kadar kişiydik. Mazereti olan arkadaşlara da bugün istişare ettiğimiz konuları yazıyla sorduk, cevap bekliyoruz. 31 Mart Cuma gününe kadar da görüşümüzü TFF’ye ileteceğiz” diye konuştu.

yeni-puan-durumu-4.jpg

KULÜPLERİN GÖRÜŞLERİ NASIL?

Gaziantep ve Hatayspor'un maçları geçersiz sayılsın diyen kulüplerin Beşiktaş, Trabzonspor, Adana Demirspor, Kasımpaşa, Antalyaspor, Ankaragücü ve İstanbulspor olduğu iddia edildi. Fenerbahçe, Galatasaray, Giresunspor ve Kayserispor'un ise TFF'nin Gaziantep ve Hatayspor ile aldığı kalan maçlarda hükmen mağlubiyet kararını desteklediği aktarıldı. Hatayspor ve Gaziantep FK'nın tüm maçlarının iptal edilmesi senaryosunun hayata geçmesi halinde Beşiktaş, ligin ilk yarısında Gaziantep ve Hatay maçlarında bıraktığı toplam 5 puanı geri alacak. Lider Galatasaray da iç sahada oynadığı rakipleri karşısında aldığı toplamda 6 puanı geri verecek ve yeni puan tablosu ortaya çıkacak.

GAZİANTEP FK VE HATAYSPOR'UN MAÇLARI GEÇERSİZ SAYILIRSA OLUŞACAK PUAN DURUMU

Galatasaray / Oynanan maç: 22 / Averaj +25 / 51 puan

Fenerbahçe / Oynanan maç: 22 / Averaj +30 / 48 puan

Beşiktaş / Oynanan maç: 23 / Averaj +25 / 48 puan

Adana Demirspor / Oynanan maç: 22 / Averaj +17 / 40 puan

Başakşehir / Oynanan maç: 22 / Averaj +8 / 39 puan

Trabzonspor / Oynanan maç: 21 / Averaj +6 / 35 puan

Kayserispor / Oynanan maç: 22 / Averaj -5 / 29 puan

Konyaspor / Oynanan maç: 22 / Averaj -1 / 28 puan

Fatih Karagümrük / Oynanan maç: 22 / Averaj +1 / 27 puan

Alanyaspor / Oynanan maç: 23 / Averaj -12 / 25 puan

Antalyaspor / Oynanan maç: 22 / Averaj -6 / 24 puan

Sivasspor / Oynanan maç: 22 / Averaj -7 / 23 puan

İstanbulspor / Oynanan maç: 22 / Averaj -20 / 23 puan

Ankaragücü / Oynanan maç: 21 / Averaj -10 / 22 puan

Kasımpaşa / Oynanan maç: 22 / Averaj -14 / 20 puan

Giresunspor / Oynanan maç: 22 / Averaj -20 / 19 puan

Ümraniyespor / Oynanan maç: 22 / Averaj -13 / 17 puan

Hatayspor -

Gaziantep FK -

Mert Dokuzoğlu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.