‘Hava’dan 1 Lira

‘Hava’dan 1 Lira

Başkent Gaz tarafından Ankara’nın farklı noktalarına yerleştirilen gaz dolum kiokslarını kullanan vatandaşlar, işlem sırasında alınan ‘hizmet bedeli’ne karşı çıkıyor.

 

HAKAN ŞAHİN/HABERVAKTİM

 Başkent Gaz, doğalgaz teminini kolaylaştırmak amacıyla şehrin çeşitli yerlerine Gazmatik adlı kioks cihazları yerleştirdi. Hem müşteri hem de firmanın işini kolaylaştıran Gazmatik’in hizmet bedeli olarak 1 TL kesinti yapması vatandaşların tepkisini çekiyor. Vatandaş, ATM benzeri bu cihazlar sayesinde doğalgaz kartına kolayca yükleme yaparken firma için de tasarruf sağlayan kioksların aldığı hizmet beledini anlamsız buluyor.

FAZLADAN PARA ALIYOR

Başkentte yaygınlaşmaya başlayan Gazmatik, Ankara halkını veznelerde sıra beklemekten kurtaracak bir uygulama olarak hizmete girdi. Gazmatik cihazlarının her yüklemede 1 lira kesinti yapması vatandaşlarca en çok şikayet edilen konu oldu. Veznelerden yapılan dolumda 1 TL hizmet bedeli alınmasını haklı bulan vatandaş Gazmatik adlı cihazdan yapılan dolumda alınan hizmet bedelini gereksiz görüyor. Hiçbir çalışanı meşgul etmeden bütün işlemi kendi başına yaptığını söyleyen müşteriler Gazmatik’in 1 TL hizmet bedeli almasını tepkiyle karşılıyor. Gazmatik hizmet bedelini gereksiz bulan Başkentliler fazladan para alındığı şeklinde değerlendirmede bulunuyor.

İŞLEMİ KENDİM YAPIYORUM

Gazmatik alışverişinde alınan hizmet bedeline karşı olan Başkent Gaz müşterisi Yusuf İzci “ PTT’den yükleme yaptığımızda 1 TL hizmet bedeli alınıyor. PTT’de vezneden işlem yapılıyor ve bizim için hizmet veren bir çalışan bulunuyor. Buradan alınan hizmet bedelini normal karşılıyorum. Fakat Gazmatik sayesinde satış ofisi kiralama, personel çalıştırma gibi giderlerden tasarruf eden firma bizden neden hizmet bedeli alıyor. Zaten bütün işlemi kendim yapıyorum, hangi hizmetin parasını alıyorlar. Gazmatik tıpkı EGO Kart yükleme cihazı gibi. 1 TL kesinti yapılmasını haklı bulmuyorum. Havadan 1 lira kazanıyorlar. Bizden gereksiz yere fazladan para alıyorlar” şeklinde tepkisini dile getirdi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.