Haymana'ya yeni ASM binası: 350 günde tamamlanacak

Haymana'ya yeni ASM binası: 350 günde tamamlanacak

Ankara Haymana’ya yeni ilçe sağlık müdürlüğü ve aile sağlığı merkezi binası kazandırılması için ihaleye çıkıldı. 350 günde tamamlanması planlanıyor.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Haymana’ya yeni ilçe sağlık müdürlüğü ve aile sağlığı merkezi inşaatı gerçekleştirilecek. İhale ayrıntılarında yer alan bilgilere göre 600 metrekare oturma alanına sahip bina 350 günde tamamlanacak.

asm2.gif

Ankara Haymana’da yeni ilçe sağlık müdürlüğü ve aile sağlığı merkezi olarak hizmet verecek bina yaptırılacak. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından çıkılan ihalede yer alan bilgilere 600 metrekarelik oturma alanına sahip yeni hizmet binasında 6 aile hekimliği birimi, acil müdahale odalarının yanı sıra toplum sağlığı, ağız ve diş sağlığı ile çevre sağlığı merkezi, idari bürolar ve eğitim salonu da bulunacak. 9 Kasım’a kadar sürecek ihaleye teklif verme sürecinin ardından yeni ilçe sağlık müdürlüğü ve aile sağlığı merkezi binasının 350 günde tamamlanması planlanıyor.

asm1.gif

600 METREKARE VE 2 KATLI YENİ BİNA

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yayınlanan ihalenin EKAP üzerinde yer alan ayrıntılarına göre; Haymana Kayabaşı Mahallesi’nde Haymana Millet Bahçesi yanında yapılması planlanan ilçe sağlık müdürlüğü ve aile sağlığı merkezi binasının zemin dahil 2 katlı olarak tasarlandı. Binanın oturma alanı 600 metrekare olarak planlandı. Proje detaylarındaki bilgilere göre; zemin katta 16 metrekarelik 6 aile hekimliği birimi(muayene odası), 19 metrekarelik 2 acil müdahale odası, 13 ve 16 metrekarelik odalarda gebe, aile izlem odası, 18 metrekarelik bebek aşı izlem odası ve 15 metrekarelik laboratuvar yer alıyor. Birinci katta ise; 2 idari birim odası, 24 metrekarelik bir eğitim salonunun yanı sıra sorumlu hekim odası, aile hekimi odası, uzman tabip odası, bulaşıcı olmayan hastalıklar birimi odası, bulaşıcı hastalıklar birimi odası, çevre, ağız ve diş sağlığı, toplum sağlığı odası ve laboratuvar bulunuyor.

asm3.gif

350 GÜNDE TAMAMLANACAK

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan ihale duyurusunda, “Ankara Haymana İlçe Sağlık Müdürlüğü(T9)+Aile Sağlığı Merkezi(6 AHB) yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır” ifadelerine yer verildi. Ayrıntılarda 9 Kasım’da bitecek ihaleye teklif verme sürecinin ardından sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacağı bildirilirken, binanın 350 gün içinde tamamlanması gerektiği belirtildi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.