Kılıçdaroğlu ile HDP görüşmesi sona erdi

Kılıçdaroğlu ile HDP görüşmesi sona erdi

Kılıçdaoğlu ile HPD görüşmesi sona erdi. Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu ile HDP arasındaki görüşme sona erdi. Görüşmenin ardından Kemal Kılıçdaroğlu açıklamada bulundu.

KUCAKLAŞMAK VARKEN NEDEN KAVGA EDİYORUZ

Türkiye olarak kucaklaşmanın gerektiğini belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Ortak mutabakat metnimizin birer örneğini aktardık. Kendi açımızdan bağımsız ve tarafsız yargı olmalı hukuk devleti olmalı sosyal devlet olmalı. Temel hak ve hürriyetlerin korunması ortak talebimiz. Çevre ve iklim değişikliği ortak talebimizdi. Dünyanın önlem aldığı ortamda bu hükümet önlem almadı. Kayyum atamasını doğru bulmadığımızı belirttik. Seçimle gelen seçimle gider. Demokrasinin kuralı budur. Her ortamda demokrasiyi savunacağız.

Demokrasiyi savunmak çevreyi iklimi tahribatların düzeltilmesini savunmaktır. Serbest siyasetin önünü açacağız. Siyaset kavga alanı olmamalıdır. Kucaklaşmak varken neden kavga ediyoruz. Toplumu ayrıştırmayalım. Siyaset sorun yaratmaz sorun çözer. Siyaset sorun yaratırsa ülkeye negatif yansır. Parti kapatılması doğru değil 21. yüzyıldayız nereden çıktı bu" ifadelerini kullandı.

"KADINA ŞİDDETİN SON BULMASI LAZIM"

Kadına yönelik şiddetin teşvik edilmemesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Kadına şiddetin mutlaka son bulması lazım. Eğer kadına yönelik şiddeti teşvik ederseniz bu doğru olmaz. Bu konuda siyasetin tavır alması lazım. Kadın toplumun en önemli aktörlerinden biridir. Erkeklerle eşit şartlara sahip olmaları gerektiğini anlayalım. Bütün dezavantajlı grupların yardımcısı olacağız yanlarında olacağız.

Deprem konusunda akil onarım grubuna ihtiyaç olduğu iletildi. Özel planlamanın yapılması kesinlikle şart. Akil onarım programı devreye girmelidir. Bütün sorunların çözücüsü Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Kavga yok özgürce tartışacağız beraber tartışacağız. Emperyal güçlerin Türkiye üzerinde oynadığı ayrıştırma oyunlarından kurtaracağız. Yeni bir başlangıç yapacağız, demokratik bir başlangıç yapacağız" şeklinde konuştu.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.