HDP kararını verdi: Aday çıkaracak mı, Kılıçdaroğlu’nu mu destekleyecek?

HDP kararını verdi: Aday çıkaracak mı, Kılıçdaroğlu’nu mu destekleyecek?

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı çıkarıp çıkarmayacağı ve Kılıçdaroğlu’nun destek talebine ne cevap vereceği belli oldu.

14 Mayıs seçimleri için iddialı tüm partiler safını belli seçti, adayını ilan etti. Bir tek HDP kaldı. HDP’nin cumhurbaşkanı adayı çıkarıp çıkarmayacağı ve Kılıçdaroğlu'nun destek talebine ne cevap vereceği merak ediliyor.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün Meclis’te HDP’yi ziyaret ederek, destek talebinde bulunmuştu. HDP de, teklifi değerlendirip bir karara varacaklarını ve bunu kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etmişti.

HDP’nin merakla beklenen kararını verdiği belirtilirken, yarın basın toplantısı ile duyurulacağı ifade edildi.

Peki HDP’nin kararı ne? HDP cumhurbaşkanı adayı çıkaracak mı? HDP, Kılıçdaroğlu’nu mu destekleyecek? Yarın net bir şekilde cevap bulacak bu sorulara ilişkin İsmail Saymaz kulis bilgiler aktardı.

halktv yazarı İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, HDP'nin aday çıkarmayarak, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına işaret edeceğini vurguladı.

Saymaz "HDP, Cumhurbaşkanı adaylığında tavrını belirledi. HDP aday çıkarmayacak ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu işaret edecek. Bu karar yarın Ankara’da basın toplantısıyla açıklanacak" diye yazdı.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.