Hedef 1 MİLYON KUR’AN

Hedef 1 MİLYON KUR’AN

Türkiye Gençlik Teşkilatı, Kur’an-ı Kerim’i karekodlu bastırarak, mobil cihazlardan da dinlenilmesini sağlıyor. 5 ayrı dilde meali olan kitaplar sayesinde 200 görme engelli vatandaş hatim etti. 

Türkiye Gençlik Teşkilatı Genel Başkanı Hakan Polat teşkilatın kuruluş amaçları ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Polat, “Türkiye Gençlik Teşkilatı  (TGT) 2014 yılında kuruldu. Bağımsız, vatan için, milleti için, bayrağı için mücadele eden milli ve muhafazakar kesime hizmet eden bir gençlik yapılanması. 81 ilde teşkilatlarımız var. 16 Türk devletinde temsilciliklerimiz var, Avrupa’nın 12 ülkesinde temsilciliklerimiz var.

Buna keza da üniversitelerde yapılanmalarımız hızla devam ediyor. Gençlerin özlediği bir sivil toplum kuruluşu olma yolunda ilerliyoruz. TGT cumhurbaşkanına ve devletine sahip çıkan bir sivil toplum kuruluşudur” dedi. 
Her geçen gün teşkilatın genişlediğine dikkat çeken Polat, “Şu anda 400 binin üzerinde üyemiz var. PKK ve FETÖ bağlantısı olan hiç kimseyi teşkilatımıza dahil etmiyoruz. Bu konuda çok hassas çalışıyoruz. Vatanına, milletine, bayrağına bağlı ve bu ülkeye hizmet etmeyi kendine borç bilen gençlerin toplandığı bir teşkilat olma yolunda faaliyetlerimize devam ediyoruz. Ağırlıklı olarak sosyal sorumluluk ve eğitim alanlarında projeler üretiyoruz” şeklinde ifade etti. 

GÖRME ENGELLİLERE HATİM ETTİRDİK

Kur’an okunurluğunu artırmak için sosyal çalışmalar gerçekleştiren TGT, engelli vatandaşları da unutmadı. Yapılan çalışmalar hakkında açıklama yapan TGT Genel Başkanı Hakan Polat, “TGT olarak ilk önce Kur'an-ı Kerim’i kabartma olarak yaptırmıştık ve 200 tane görme engelli kardeşimize hatim ettirdik. Bunun akabinde Esmaül Hüsna hatırına 99 tane görme engelli kardeşimizi Umreye götürdük. Yüzde 99’u Müslüman olan bir ülke olarak Kur’an okumayı bilen insan sayımız maalesef azaldı. Bu konu üzerinde faaliyetler yapılması gerektiğine inanıyoruz” şeklinde belirtti. 

BİZİM HEDİYEMİZ KUR’AN

Kur’an okunurluğunu artırmak için karekodlu şekilde kitap tarasladıklarını ve teknoloji ile birçok dilde dinleme fırsatı sunduklarını anlatan Polat, “Biz de Kur’an-ı Kerim’in okunurluğunu artırmak için ne yapabiliriz diye düşündük ve bir proje geliştirdik. Bir Kur’an kitabı tasarladık ve karekodlu olarak geliştirdik. İlk etapta 200 bin adet kitap bastırdık. Karekod okuyan cihaz ve telefonlarla temas sağlandığında Kur’an meali dil seçeneklerinden istenilen ile sesli olarak dinlenebiliyor. Türkçe, İngilizce, İbranice, Rusça olarak bastırdık ve insanlara hediye ettik. Biz birine ziyarete gittiğimizde pastaneden bir çikolata alıp gitmiyoruz. Hediye olarak Kur’an-ı Kerim götürüyoruz. Onların da okumasına vesile olmak peşindeyiz” dedi.

1 MİLYON KUR’AN DAĞITACAĞIZ

Dindar nesil Kur’an’ı iyi okuyarak, iyi anlayarak ve en iyi şekilde yaşayarak yetişir inancıyla hareket ediyoruz. Projemiz yaklaşık 1 yıldır devam ediyor. Bastırdığımız 200 bin adet kuran-ı kerim bitti. Bu projeyi devam ettireceğiz. Hedefimizde 1 milyon kitap dağıtmak var. 1 milyon Kur’an-ı Kerim için gençlik meşalesini peygamberler diyarı Şanlıurfa’dan ateşlemeyi planlıyoruz. Bu da inşallah yakın bir zamanda olacaktır” dedi. 

BİR HARFİNE DÜNYAYI YAKARIZ

TGT’nin karekodlu Kur’an dağıtım projesine giriştiklerinde türlü engellemeler ile karşılaştıklarını ifade eden Genel Başkan Hakan Polat, “Kur’an-ı Kerim dağıtırken tepkiler oldu. Kur’an dağıtılmaz, diyanetten, şuradan buradan izin aldınız mı? gibi karşı çıkanlar da oldu. Hiçbir yerden izin almamıza gerek yok ki. Bu bizim kitabımız. Bugün bir Hristiyan incil’i nasıl benim ülkemde rahatça dağıtabiliyorsa benim de doğal olarak Kur’an-ı Kerim’i kardeşlerime hediye etmek hakkımdır. Ama bunlar bizi yıldıramayacak. Kur’an yolunda çalışmaya devam edeceğiz. Onun bir harfine biz dünyayı yakarız” ifadelerini kullandı. 


HAKAN ŞAHİN - HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.