Helal Bebe Bisküvisi

Helal Bebe Bisküvisi

Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşu İHH Ankara yaptığı helal sertifikalı bebe bisküvilerini yetim, kimsesiz ve bakıma muhtaç çocuklara dağıtıyor. Şuana kadar 128 ton bebe bisküvisi dağıtıldığını söyleyen İHH Ankara Başkanı Mustafa Sinan, “Amacımız yeni ye

HEDEF 250 TON BİSKÜVİ

2016 yılının sonuna kadar Müslüman mazlum coğrafyadaki çocuklara 250 top bebe bisküvisi dağıtmayı hedeflediklerini belirten Sinan, “Şuanda dünyanın belli bölgelerine ve çok büyük ekseriyetle Suriye olmak üzere gönderiyoruz. Şuana kadar takriben 128 tonunu gönderdik, 12 tonu da üretmek için siparişini verdik” diye konuştu.

TAMAMIYLA HELAL

“Kendi bisküvimizi üreterek ve bu ürettiğimiz bisküviyi de gene kendi elimizle mazlum insanlara götürerek farklı bir yöntem denedik ve bunda başarılı olduk elhamdülillah” diyen Sinan, Ürettiğimiz bebe bisküvisinin içerisinde yağı, tuzu, bütün vitaminleri, unu hepsi helal üretilmiş ürünlerden” ifadelerini kullandı.

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Müslüman mazlum coğrafyalara da bulunan yetim, kimsesiz ve bakıma muhtaç çocuklara helal bebe bisküvisi yedirmek anlayışıyla yola çıkan Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşu İHH Ankara bugüne kadar 128 ton bebe bisküvisi dağıttı. Piyasadaki bebe bisküvilerinin maliyetinin yüksek olduğunu ve çocuk sağlığını tehdit edebildiğini belirten İHH Ankara Başkanı Mustafa Sinan, “Biz de yapabiliriz diye yola çıktık ve bu sene sonuna kadar 250 ton bisküvi dağıtmayı planlıyoruz” dedi.

HERŞEYİ HELAL ÜRETİLMİŞ ÜRÜNLERDEN

Doğup büyüyen yeni neslin yetişmesinde hem ahlaki noktada hem de fıtratının değişmemesi notasında helal bebe bisküvi önemli olduğunu söyleyen Sinan, “Buradaki amacımız yeni yetişen nesillere helal bebe bisküvisini yedirmek aynı zamanda kapitalizmin boğucu ticaret anlayışını engelleyerek yepyeni bir yardım türüne imza atmak” dedi. “Kendi bisküvimizi üreterek ve bu ürettiğimiz bisküviyi de gene kendi elimizle mazlum insanlara götürerek farklı bir yöntem denedik ve bunda başarılı olduk elhamdülillah” diyen Sinan, Ürettiğimiz bebe bisküvisinin içerisinde yağı, tuzu, bütün vitaminleri, unu hepsi helal üretilmiş ürünlerden” ifadelerini kullandı.

HEDEF 250 TON BEBE BİSKÜVİSİ

Aynı ve daha düşük kalitedeki bebe bisküvilerine oranla 3’te bir oranında daha ucuz maliyette üretim gerçekleştirdiklerini belirten Sinan, “Şuanda dünyanın belli bölgelerine ve çok büyük ekseriyetle Suriye olmak üzere gönderiyoruz. Şuana kadar takriben 128 tonunu gönderdik, 12 tonu da üretmek için siparişini verdik. Hedefimiz inşallah bu sene sonuna kadar 250 ton civarında bebe bisküvisi üreterek hem mağdur ve mazlum pozisyonundaki Müslüman çocukların ihtiyaçlarını karşılamak hem de temiz ve daha güzel gıdalarla yetişmelerini sağlamak maksadıyla böyle bir çalışmamız oldu” diye konuştu.

BİSKÜVİLER PARAYLA SATILAMAZ

“Çalışmamızı yaparken özellikle yetim ve öksüz çocuklarımızı tercih ettik” diyen Sinan, bisküvilerin ambalajlarına da yetim ve öksüz çocukların fotoğraflarını koyduklarını belirtti. Bisküvilerin parayla satılmaması için önlem aldıklarını ifade eden Sinan, “Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak 3 dilde ambalajlara yazı yazarak bisküvilerin satılamayacağı, bunun bir hayır işi olduğunu belirttik. GİMDES dediğimiz helal gıda sertifikamızı da koyarak böyle bir çalışma yaptık” dedi.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.