Her derde deva Kanlıca Mantarı: Kızılcahamam ormanlarından şifa çıkıyor

Her derde deva Kanlıca Mantarı: Kızılcahamam ormanlarından şifa çıkıyor

Ankara Kızılcahamam’da yetişen Kanlıca Mantarı, birçok derdin devası olarak biliniyor. Ülkemizde daha çok nemli ormanlarda çıkan mantar türü, Ankara’da ise Kızılcahamam ormanlarında bolca bulunuyor. İşte Kanlıca Mantarı’nın faydaları…

Ülkemizde çok sayıda zehirli veya zehirsiz mantar türü yetişiyor. Bunlardan en faydalıları arasında bulunan Kanlıca Mantarı, Ankara Kızılcahamam’da bolca bulunuyor. B1, B2 ve C vitaminlerini yoğun olarak içerisinde barındıran Kanlıca Mantarını haftada en az bir kez tüketmek bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

kanli.jpg

KANLICA MANTARININ FAYDALARI

Kanlıca Mantarı ülkemizde pek çok bölgede bulunuyor. Ankara’da ise Kızılcahamam ilçesinde yoğun olarak bulunan mantar, B1, B2 ve C vitaminlerini yoğun bir şekilde içerisinde bulundurmaktadır. İçerisinde bulunan aminoasitler ile vücudun protein dengesine büyük katkıda bulunan Kanlıca Mantarı, demir, sodyum, fosfor, potasyum ve magnezyum gibi elementler yönünden zengindir.

EYLÜL VE EKİM AYLARINDA YOĞUN ÇIKAR

Kanlıca mantarı özellikle Eylül ve Ekim aylarında yoğun olarak ortaya çıkar. Nemli ormanlarda ortaya çıkan bu mantar türü her besinle tüketilebilme özelliğine sahiptir.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.