Her yerde çırak arıyorlar: Aylık maaş 35 bin lira

Her yerde çırak arıyorlar: Aylık maaş 35 bin lira

Hizmet sektöründeki birçok meslekteki ara elaman sıkıntısı büyüyerek devam ediyor. Eleman sıkıntısı yaşayan mesleklerden biri de berberler. Her yerde çırak arayan berberler, maaşların aylık 35 bin liraya ulaştığını söyledi.

Türkiye'deki işsizlik oranı yüzde 8,9'a düşmesine rağmen ara elaman sıkıntısı büyüyerek devam diyor. Zanaat gerektiren meslek dallarında genç ustalar yetişmiyor. Ara elaman sıkıntısı yaşayan hizmet sektöründeki mesleklerden biri de berberler.

Eskiden çırak taleplerini geri çevirdiklerini söyleyen berberler, şimdi rica ederek eleman bulmaya çalıştıklarını söyledi.

MAAŞLARI 35 BİN TL'YE ULAŞIYOR

Berber çırağı olan kişiler, yeteneklerine ve çalışmasına bağlı olarak kazancını artırabiliyor. Berber Ercüment Fatih Sakin; çıraklar saç yıkama, sakal alma gibi işlemlerle meslekte kademeli yükselebiliyor. Ama kalfa olduğu zaman en az asgari ücretin iki katı para kazanabiliyor" dedi.

Ntv'de yer alan habere göre Sakin, "Çocuğunuz varsa erkek-kız demeyin. 'Bu işi erkek yapar' düşüncesi artık geçerli değil. Avrupa'ya baktığımızda bu işin ayrımının olmadığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.