Hizmet İş'ten engelli bireylere ilk yardım eğitimi

Hizmet İş'ten engelli bireylere ilk yardım eğitimi

Hizmet İş Ankara 2 No’lu Şube Başkanlığı, 3 Aralık engelliler gününe dikkat çekmek için engelli üyelerine Temel İlkyardım Eğitimi verdi. Başkan Recep Dere, “Engelli vatandaşlarımıza nerede olursa olsun her zaman yardımcı olmak zorundayız” dedi.

Hizmet İş Sendikası Ankara 2 No'lu Şube Başkanlığı 3 aralık engelliler gününe dikkat çekmek adına engelli üyelerine ilk yardım eğitimi verdi. Gazetemize açıklamalarda bulunan Başkan Recep Dere, “Engelli vatandaşlarımıza nerede olursa olsun her zaman yardımcı olmak zorundayız” dedi. Dere ayrıca, “Genel Başkanımız Sayın Mahmut Aslan’ın talimatıyla engelliler haftası dolayısıyla ilkyardım eğitimi verdik” ayrıntısına dikkat çekti.

ara-003.jpg

ANLAMAMIZ GEREKİYOR

Toplantıda konuşan Hizmet-İş Sendikası Sekreter Vekili Av. Mehmet Yeşilyurt ise, Hizmet İş Sendikası’nın sosyal sendikacılığı maksimumum seviyede yansıtmaya gayret ettiklerini aktardı. Yeşilyurt, gerek farkındalıkların oluşturulması, gerekse olası bir durumda neler yapılabileceği hakkında bu konular için anlamlı bir gün olduğunun altını çizdi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün bir güne sığmayacağının vurgulayan Yeşilyurt sözlerini şöyle sürdürdü: “Herkesin kendi alanında düşünmesi gereken bir gün. Yani 3 Aralık için politika üretenler, siyaset üretenler, engelli bireyler için nasıl olumlu bir politika izleyeceğiz. Sendikalar da engelli bireylerin iş hayatına katılımını, istihdama katılımını ve o istihdam içerisindeyken de zorluk yaşamadan, iş sağlığı, iş güvenliği önlemleri alınarak nasıl çalışabileceği üzerine konuşacak. Ama bu sadece üç aralık günü yapacağımız bir şey değil. Yıl boyu gerekli komite ve komisyonlar aracılığıyla bunu bir şekilde uygulamaya dönüştüreceğimiz bir gün olarak anlamamız gerekiyor.”

ara2-003.jpg

İŞ GÜVENLİĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

"Bu yönde sendikamız Hak- iş ve Hizmet- İş Genel Başkanımız Mahmut Aslan öncülüğünde birçok politika ve projeye dahil oluyor. Engelli komitesinde tüm şubelerinde kurmuş Uluslararası olarak komite üyeliklerini tamamlamış bir sendikadan bahsediyoruz. Bu şüphesiz genel başkanımızın engelli bireylere, engelli işçilere vermiş olduğu değer aynı zamanda onların istihdama katılımını teşvik amaçlı davranışlarını gösteren bir durum.

basliksiz-1-004.jpg

Bundan dolayı genel kurul kararlarımızda dahi her dört yılda bir icra ettiğimiz engelli bireylerin istihdama katılması ve istihdam içerisinde de iş sağlığı güvenliği bakımından korunması için kararlarımızı alırız ve bunu genel kurul kararlarımıza dökeriz. Bu da oldukça önemli. Yani sendikanın dört yılda bir genel kurulda yaptığı ve almış olduğu genel kurul kararları aslında bir deklarasyondur. Yani tüm Uluslararası paydaşlarına, ulusal paydaşlarına benim fikrim, benim düşüncem budur dediği yerde, orada engellilere de yer vermiş bir sendika ve bir genel başkandan bahsediyoruz. Bu yönüyle ben sendikamızda engelli olarak üye bulunan arkadaşlarımızı, komitelerimizin bulunması ve bu bakış açısı olmamız nedeniyle biraz daha şanslı buluyoruz. Bu tür şube başkanlarımızın da ilgisinin olması, bence bizi biraz daha şanslı kılıyor.”

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.