Hobi bahçeleri için statü çağrısı: “Yıkım değil, çözüm gerekli”

Hobi bahçeleri için statü çağrısı: “Yıkım değil, çözüm gerekli”

AK Parti’nin Kızılcahamam Kampı’nda hobi bahçeleriyle ilgili yıkımlar durdurulurken, Prof. Dr. İpek Özkal’dan dikkat çeken bir çağrı geldi. Özkal, hobi bahçelerine yasal statü verilmesini ve yapıların kayıt altına alınmasını talep etti.

AK Parti’nin Kızılcahamam Kampı’nda gündeme gelen hobi bahçeleriyle ilgili yıkımlar durdurulurken, Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. İpek Özkal’dan dikkat çeken bir çağrı geldi. Özkal, hobi bahçelerine yasal statü verilmesini ve tüm yapıların kayıt altına alınmasını istedi.

Milyonlarca vatandaşın mağduriyet yaşadığını belirten Özkal, “Emekli maaşı kirayı karşılamayanlar bu bahçelerde yaşıyor. Depremde en güvenli limanları buralar oldu ama cezalar ve yıkımlar kabusları haline geldi” dedi.

Özkal, yapı kayıt mağdurları için ayrıca deprem testi yapılması gerektiğini vurgularken, “Yıkım değil, çözüm gerek. Hobi bahçelerine statü verilmeli, yapılar kayıt altına alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.