Hobi bahçesi sahiplerine müjde: ATEM sorunu TBMM’ye taşıyor

Hobi bahçesi sahiplerine müjde: ATEM sorunu TBMM’ye taşıyor

Hobi bahçeleriyle ilgili önemli bir adım atılıyor. Hobi bahçeleriyle ilgili hukuki boşluk Meclis gündemine geliyor. ATEM, önce çalıştay gerçekleştirecek ardından sorunun çözümü için konuyu Meclis'e taşıyacak.

Son dönemde sayılarında büyük artış yaşanan hobi bahçeleriyle ilgili önemli bir adım atılıyor. Hobi bahçeleriyle ilgili hukuki boşluk Meclis gündemine taşınıyor.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, "Hobi Bahçeleri" meselesinin hızla ele alınarak çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi. Akçam, ‘‘Sorunu en kısa zamanda TBMM’ye taşıyacağız’’ dedi.

Hobi bahçeleri, insanların doğayla iç içe olduğu ve kendi ürünlerinin yetiştirdiği yerler olarak önem arz ediyor. Fakat imarı olmayan araziler üzerine kurulan bahçeler tarım arazilerinin korunması, kaçak yapılar, kaçak elektrik ve yer altı sularının düzensiz kullanımı gibi nedenlerle bahçe sahibi vatandaşlar birçok cezai yaptırımla karşı karşıya kalıyor. Hobi bahçeleri sorununu gündemine alan ATEM, yasal işlemler, hukuki boyut ve mağdurlar için kısa bir zaman sonra çalıştay gerçekleştirip, sorunun çözümü için konuyu meclise taşıyacaklarını belirtiyor.

h2.jpg

MAĞDUR VE YETKİLİLERİ BİR ARAYA GETİRECEĞİZ

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası olarak, Hobi bahçeleri sorununu çözmeye çalışacaklarını belirten Akçam, “Tarım arazilerinin yok olması gerekçe gösterilerek Hobi Bahçelerinin yıkımı kararında çözüm odaklı olarak mağdurlar ve yetkilileri bir araya getirecek bir çalıştay gerçekleştireceğiz” ifadelerinde bulundu. Hobi bahçeleri sorununu çözmeye kararlı olduklarını ifade eden ATEM Başkanı Hakan Akçam, ‘‘Yerel seçim öncesi yerel yönetimlerin de elini taşın altına koyması gerekiyor’ ’dedi.

h5.jpg

DAHA ÖNCE MECLİSE SUNULMUŞTU

TBMM Komisyonlarına daha önceden sunulduğunu söyleyen Akçam, ‘’Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanun Taslağı içerisinde geçen hobi bahçeleri ile ilgili hususlarda emlak sektöründeki meslektaşlarımızın yanı sıra vatandaşlarımızın yaşadıkları büyük mağduriyetler bulunuyor.
Bu haksızlık ve mağduriyetlerin önlenmesi için TBMM’nin 28. yasama döneminde takip edilmesi ve çözüme kavuşturulması amacıyla Çalışma Kurulumuzu toplayarak sorunları masaya yatırıp yol haritamızı belirleyeceğiz’’ diyerek cümlelerini noktaladı.

Mikail Karaman/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.