HUBUDER YKB Gülfem Eren: Stoklar geçen yıldan iyi

HUBUDER YKB Gülfem Eren: Stoklar geçen yıldan iyi

Hububat Tedarikçileri Derneği (HUBUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Gülfem Eren, bu yılki buğday hasadına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gülfem Eren, “Türkiye geçen seneden iyi bir stokla sezona giriyor” dedi.

HUBUDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülfem Eren, hububat fiyatlarının geçen yıl düşük olduğunu ve arzda sıkıntı yaşanmadığını dile getirerek, “Bu sene de lokal bazlı bazı kuraklık problemleri olmakla son gelen yağışlarla hasatla ilgili olumlu gelişmeler oldu ve yine iyi bir üretim bekliyoruz. Türkiye geçen seneden iyi bir stokla sezona giriyor” dedi.

bugday12.jpg

GEÇEN SENEDEN İYİ

Hububat Tedarikçileri Derneği (HUBUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Gülfem Eren yaptığı açıklamada, Türkiye'de de geçen sene dünyada olduğu gibi üretimin oldukça iyi olduğunun altını çizerek, “Bu sene de lokal bazlı bazı kuraklık problemleri olmakla son gelen yağışlarla hasatla ilgili olumlu gelişmeler oldu ve yine iyi bir üretim bekliyoruz. Türkiye geçen seneden iyi bir stokla sezona giriyor. Dolayısıyla yeni sezonda arzla ilgili hiçbir sıkıntımız olmayacağını düşünüyoruz” dedi.

a2.jpg

DEVLETİN YÜKÜNÜ HAFİFLETMEK İSTİYORUZ

Hem stokların olması hem de bu yıl üretimin iyi olması nedeniyle Toprak Mahsulleri Ofisinin müdahale alım fiyatlarının yüksek olmasını beklemediklerine işaret eden Eren devletin yeniden stok yapmak istemeyeceğini belirterek, “Dünya buğday fiyatları salgın öncesi seviyelere düşmemekle birlikte, şu anda dünya buğday fiyatları düşük seviyede. Tedarikçiler olarak bu sezonda da mümkün olduğu kadar devletin yükünü hafifletmeyi ve stok yapmayı arzu ediyoruz” diye konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.