Belediye Hüseyin Turan'ın konseri iptal etti

Belediye Hüseyin Turan'ın konseri iptal etti

Bursa Büyükşehir Belediyesi sanatçı Hüseyin Turan'ın konserini iptal etti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş, "Toplumun değerlerine saygı gösteren sanatçılarla yolumuza devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek isterim" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Hüseyin Turan isimli sanatçıyı konser programımızdan çıkarmış bulunuyoruz. Kültür sanat çalışmalarımızda millî iradeye ve toplumun değerlerine saygı gösteren sanatçılarla yolumuza devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek isterim" dedi.

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından düzenlenen ve 7-31 temmuz tarihleri arasında başlayacak olan 61'inci Uluslarası Bursa Festivali'nde 29 Temmuz gecesi sahne alması beklenen Hüseyin Turan konseri iptal edildi. Konserin iptal edildiği, BKSTV'nin sosyal medya hesaplarından duyuruldu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "61. Bursa Festivali’nin anlaşmaları Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı tarafından seçimden aylar önce gerçekleştirilmişti. Ancak seçim sürecinde ve sonrasında bazı sanatçıların toplumumuzu ayrıştırıcı, değerlerimize saygısızlık yaptığı açıklamalarını gördüğümüzde, buna tepkisiz kalmamız beklenemezdi. Bu nedenle daha önce Melike Şahin konserini iptal etmiştik. Bugün de Hüseyin Turan isimli sanatçıyı konser programımızdan çıkarmış bulunuyoruz. Kültür sanat çalışmalarımızda Millî İradeye ve toplumun değerlerine saygı gösteren sanatçılarla yolumuza devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek isterim... " ifadelerine yer verdi. Geçtiğimiz günlerde BKSTV tarafından yapılan açıklamada, Melike Şahin konserinin de iptal edildiği duyurulmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.