Hüzünlü Bayram: Hatay'ın 14 kilometrelik plajı boş kaldı

Hüzünlü Bayram: Hatay'ın 14 kilometrelik plajı boş kaldı

Hatay, geHatay'ın gözde tatil noktalarından biri olan Samandağ ilçesi, bu Kurban Bayramı'nda sakin bir görüntüyle karşılandı. Türkiye'nin en uzun sahillerinden birine ev sahipliği yapan 14 kilometrelik plaj, deprem korkusu nedeniyle sessiz kaldı.

çtiğimiz aylarda Kahramanmaraş merkezli depremlerle büyük bir yıkıma maruz kaldı. Kent, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından büyük tahribat yaşadı. Samandağ ilçesi, depremin en çok etkilediği bölgelerden biri olarak ön plana çıktı.

Her yıl bayram dönemlerinde yerli turistlerin akınına uğrayan Samandağ sahilinde bu yıl farklı bir tablo yaşandı. Depremin etkileri ve korkusu nedeniyle plajlar boş kaldı. İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'dan binlerce vatandaş, geçmiş yıllarda deniz keyfi yapmak için bu güzel sahile gelirken, bu sene sessizlik hakimdi.

Plajda bulunan vatandaşlar, yoğunluğun az olmasının üzüntü verici olduğunu dile getirdi. Gaziantep'ten Samandağ'a bayram tatili için gelen Barış Payam, "Geçen yıl her taraf doluydu, bu sene depremden dolayı kimse yok. Üzücü bir durum, yüzebiliyoruz ama geçen seneki gibi kalabalık yok" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz yılın yoğunluğuna vurgu yapan Ferhat Taşdemir ise "Geçen sene adım atacak yer yoktu. Şu an gördüğünüz gibi sahilimiz bomboş. Vatandaşlarımızın yarısı gitti, geri kalanlar da memlekete gelmiyor. Her gün deprem oluyor, haliyle milletimiz korkuyor" dedi.

Samandağ'ın plajlarının güzelliğine dikkat çeken Muharrem Çınar da "Geçen sene kalacak yer yoktu, o kadar kalabalıktı. Şu anda çok az insan var. Deprem dolayısıyla insanlarımızın çoğu il dışına çıktı. Burada olanlar da yavaş yavaş geliyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.