Hz. Peygamber sevgisi nedir? Hz. Muhammed’i sevmek neden önemli?

Hz. Peygamber sevgisi nedir? Hz. Muhammed’i sevmek neden önemli?

Sevgi, insanın yaratılışından sahip olduğu ulvi bir duygudur. İnsan bu fıtri duygu ile insanları, bitkileri, hayvanları, tabiatı kısacası canlı ve cansız bütün varlıkları sever. Peki, Hz. Peygamber sevgisi nedir? Hz. Muhammed’i sevmek neden önemli?

Sevginin dereceleri ve çeşitleri vardır. Sevginin en yüce mertebesi ise tüm güzelliklerin ve iyiliklerin yaratıcısı olan ve bunları yüce zatında toplayan yüce Allah'ı sevmektir. Dinimize göre hakiki sevgi ancak Allah sevgisidir. Cenabı haktan sonra sevilmeye en layık kimse ise Allah'ın alemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’dir. Peki, Hz. Peygamber sevgisi nedir? Hz. Muhammed’i sevmek neden önemli? Tüm detaylar haberimizde:

kabe-3-001.jpg

HZ. PEYGAMBER SEVGİSİ NEDİR?

Bir mümin için hiç bir kimse hiç bir dünyevi menfaat Allah ve Resulünden daha önemli ve değerli değildir. Bu nedenle mümin, hiçbir sevgiyi Allah ve Resulünün sevgisinden Allah ve Resulünün değer verdiklerinin sevgisinden daha üstün tutmamalıdır. Zira Kuran’da bir mümin için hiç bir kimsenin hiç bir dünyevi menfaatin Allah ve Rasülünden daha önemli ve değerli olmayacağı vurgulanmaktadır.

Hz. Peygamber’i (SAV), sevmek mümin olmanın bir gereği olduğu kadar bir insanlık görevidir, zira hayatı boyunca insanlığın kurtuluşu ve hiayeti için mücade etmiş bu uğurda türlü eza cefa ve meşakkatlere maruz kalmıştır. Bundan dolayıdır ki bütün insanlık ona şükran borçludur. kendi başına gelen eza ve sıkıntılara hiç aldırış etmemiş olan Peygamberimiz ümmetine düşkünlüğü sebebi ile onların ızdıraplarını dindirebilmek dertlerine çare bulabilmek için elinden gelen her türlü gayreti göstermiştir.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.