Hz. Peygamber’e hakaret eden Uğur Kutay, Hz. Ayşe ile ilgili tartışmalı rivayete sarıldı

Hz. Peygamber’e hakaret eden Uğur Kutay, Hz. Ayşe ile ilgili tartışmalı rivayete sarıldı

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Uğur Kutay, hakkındaki “Peygamber Efendimiz’e hakaret ettiği” iddialarına cevap vermeye çalışırken “Hz. Aişe’nin kaç yaşında evlendiği”yle ilgili tartışmalı rivayeti yeniden gündeme getirdi.

İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Uğur Kutay, hakkındaki “Peygamber Efendimiz’e hakaret ettiği” iddialarına cevap vermeye çalışırken “Hz. Aişe’nin kaç yaşında evlendiği”yle ilgili tartışmalı rivayeti yeniden gündeme getirdi. Kutay, İslami konulardaki duruşu malum olan Birgün adlı gazetede kaleme aldığı yazıda, Peygamber Efendimiz’in, Hz. Ayşe ile 6 yaşındayken nikahlandığını, 9 yaşındayken de cinsel ilişkiye girdiğini ileri sürdü.

ugur-kutay-birgun-yazi.jpg

YTÜ öğretim üyesi Kutay, 19 Aralık’taki yazısında, Hz. Peygamber’den “Peygamber Muhammed” diye söz ederek, “Peygamber Muhammed’in, en yakın arkadaşı ve halifesi olan Ebubekir’in 6 yaşındaki kızı Ayşe’yle nikahlanması ve Ayşe 9 yaşındayken de cinsel ilişkiiye girmesini onaylamam elbette imkansız. Ama 1400 yıl önce yaşanmış bu olaydan hareketle peygamber Muhammed’in pedofil olduğunu söylemek doğru olmaz, çünkü peygamberin hayatında buna benzer başka biir olay yaşanmadığını biliyoruz. Yani benim böyle bir söz söylemem, kategorik olarak mümkün değil...” ifadelerini kullandı.

DELİLLER “18 YAŞINDA” DİYOR

İlahiyatçı Hayrettin Karaman, Peygamber efendimizin eşi Hz. Ayşe ile ilgili bu iddianın kaynağının bir rivayet olduğunu, ancak delillerin Hz. Aişe’nin nikah yapıldığında 14, zifaf yapıldığında ise 18 yaşında olduğunu gösterdiğini ifade etmişti.

hayrettin-karaman-hz-ayse-kac-yasinda-evlendi.jpg

Karaman, 2009’daki bir yazısında olayla ilgili şöyle yazmıştı: “Çocukların velileri tarafından küçük yaşta evlendirilmelerinin caiz olduğu konusunda fetva veren çevreler bu hükme kaynak olarak Buhari’de yer almış bulunan bir rivayeti kullanıyorlar. Bu rivayette Hz. Aişe’nin altı yaşında evlendirildiği ve dokuz yaşında da zifafa girdiği ifade ediliyor. Bu olayın böyle olmadığını sağlam tarih bilgisine dayanarak ileri sürenler de var. Bunlar, diğer deliller yanında Hz. Aişe’nin ablası Esma’nın doğum tarihinden ve aradaki bilinen yaş farkından yola çıkarak Hz. Aişe’nin nikah yapıldığında 14, zifaf yapıldığında ise 18 yaşında olduğunu söylüyorlar. Bu durumda Buhari’de bulunan bir hadisin metin yönünden tenkit edilmiş olduğu anlaşılıyor; bilindiği gibi ravileri sağlam olan hadisler de metin yönünden tenkide tâbi tutulabiliyor ve ravinin yalan söylememekle beraber -İmam Şafii’nin de Risale’de ifade ettiği gibi- yanılması mümkün görülüyor.”

NE OLMUŞTU?

Uğur Kutay’ın, bir ders esnasında Efendimiz Hz. Muhammed’e dil uzattığı kaydediliyor. 5 Aralık günü gerçekleşen olayda ağza alınmayacak sözler sarf eden Kutay’ın, kendisine tepki gösteren bir öğrenciye karşı da “Sen İslâm propagandasının dayattığı zekânın bir ürünüsün” ifadelerini kullandığı belirtiliyor.

İLK VUKUATI DEĞİL

Bu arada, Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri, Hz. Peygamber’e (S.A.V.) dil uzatma hadsizliğinde bulunan akademisyen Uğur Kutay’a karşı bildiri yayınladı. Bildiride, hadsiz akademisyenin “senelerdir” derslerinde İslam’a, Peygamberimize (S.A.V.) ve Müslümanlara dil uzattığı vurgulanırken, söz konusu şahsın en ağır cezayı alması istendi.

HADSİZ BİR EYLEM VE SÖYLEM

Memur Sen de harekete geçerek, bu isim hakkında suç duyurusunda bulundu. Sendika Genel Başkanı Ali Yalçın “Ahlaki değerlerden yoksun olan şüphelinin hadsiz eylem ve söylemleri, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçuna, hakaret suçuna ve nefret suçuna neden olmanın yanında din ve inanç özgürlüğüne açıkça saldırı kapsamındadır” dedi.


www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum