İçişleri Bakanı Süleyman Soylu öncülüğünde 4 ilde Kökünü Kurutma Operasyonu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu öncülüğünde 4 ilde Kökünü Kurutma Operasyonu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Erzincan, Ordu, Isparta ve Antalya’da yapılan Kökünü Kurutma operasyonlarında 260 şüpheliden 241’inin gözaltına alındığını açıkladı.

Bakan Soylu operasyona ilişkin Antalya Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenliği Yönetim Sistemleri binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Antalya'da 37'nci, Erzincan'da 38'inci, Isparta'da 39'ncu, Ordu'da 40'ıncı Kökünü Kurutma Operasyonu yaptıklarını bildirdi. Antalya’da 5 aydır polis ekiplerinin takipte olduğu şüphelilere yönelik sabah erken saatlerde operasyon başlatıldığını ifade eden Soylu, "Antalya'da 187 şüpheliden 181'i gözaltına alındı. Uyuşturucu satıcısı, imalat ve iştirak edenler 5 aydır projeli olarak takip ediliyordu" şeklinde konuştu.

Uyuşturucu imalat ve ticaretine en büyük darbeyi vurmaya çalıştıklarını belirten Bakan Soylu şöyle konuştu:

"Yakalamalarımız oluyor. Bu yakalamalar kısa süreli takiplerde olduğu gibi uzun süreli, projeli takiplerle gerçekleşmektedir. Projeli takiplerin farkı şudur. Bir çeteyi, uyuşturucu satış ağını çökertmek, imalat ve ticaretine en sert darbeyi vurmak için uzun zamanlı izleme ve takipler çerçevesinde gerçekleşmektedir. Bunu yapmamızın temel sebebi, mahkemelerimize delilleri en sağlam bir şekilde iletebilmek ve içeriye koyduktan sonra bir daha çıkmamasını temin edebilmektir. Bugün cezaevlerinde uyuşturucudan hükümlü sayısı 122 bindir. 6 yıl önce bu sayı 36 bindi. Burada sadece operasyonların sayısını 3 kat artırmadık. Aynı zamanda operasyonların sonucunda ulaştığımız tutuklu sayısı da çok ciddi bir şeklide sahaya yaptığımız baskı çerçevesinde artmış bulunmaktadır."

BİZ BÜYÜK MİLLETİZ

Bakan Soylu uyuşturucuyu bitirmek için devletin bütün organlarıyla savaş başlattığını belirterek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları, çizdiği vizyon apaçık ortadadır. Biz büyük milletiz. Çocuklarımızı, gençlerimizi uyuşturucudan kurtarmak devletimizin asli sorumluluğudur. Biz bu sorumluluğu yerine getirmek için dünyaya uyuşturucu ile nasıl mücadele edilebileceğini, kökünün nasıl kurutabileceğini göstermek için bu mücadeleye baş koyduk. Allah bizi milletimize mahcup etmesin" ifadelerini kullandı.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.