Gazete İlk Sayfa
  • Resmi İlan
  • Güncel
  • Özel Haber
  • Belediyeler
  • Spor
  • Siyaset
24
18:00 Manisa’da traktör ile otomobil çarpıştı: 1 kişi ağır yaralı
18:00 Ankara’da yarıyıl tatiline özel çocuklara yönelik kültür ve sanat etkinlikleri düzenlenecek
17:47 Oto bakım servisinde kahreden olay: 2 kişi ölü bulundu
17:28 Ankara Halk Ekmek’ten ekşi mayalı ürün yelpazesine yeni çeşit
17:23 İzmir'de Para Taşıma Aracına Silahlı Saldırı: Milyonlar Ele Geçirildi
17:00 ASKİ’den su tasarrufuna yönelik ücretsiz perlatör uygulaması
16:30 YENİMEK’te Bahçe Bitkileri ve Yeşil Alan Düzenleme Kursu için kayıt süreci başladı
16:27 Bakanlık yerleşkesinde panik: Alevler konteynerleri sardı
15:51 “Uyuşturucuyu atalım ülkemizden”
15:31 Okan Buruk veto etmişti, rota Premier Lig’e döndü
  1. Anasayfa
  2. Foto Galeri
  3. Yaşam
  4. Ihlara Vadisi'nin yolları turistleri yıldırmıyor

Ihlara Vadisi'nin yolları turistleri yıldırmıyor

Kapadokya'da tarihi ve doğal güzelliklerin buluştuğu Ihlara Vadisi’ne gelen Rus ve Ukraynalı turistler, 3 ila 7 kilometre yürüyerek bölgenin keyfini çıkarıyor.
YAYINLAMA: 23 Ağustos 2021 Pazartesi 11:41
GÜNCELLEME: 00 0000 Salı 00:00
Ihlara Vadisi'nin yolları turistleri yıldırmıyor 1 17

Kaya oyma mekanları, kiliseler ve bitki örtüsüyle her mevsim ziyaretçileri, kendisine hayran bırakan 14 kilometre uzunluğundaki Ihlara Vadisi'ne 394 basamaklı merdivenle iniliyor.

Ihlara Vadisi'nin yolları turistleri yıldırmıyor 2 27

Ihlara Vadisi, şu sıralarda da Rus ve Ukraynalı turistlerin akınına uğruyor.

Aksaray Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, “Ülkemizin ve Aksaray’ın en önemli ören yerlerinden bir tanesi olan Ihlara Vadisi, 543 bin yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlıyor. Normalleşme süreciyle birlikte Ihlara Vadisi'ndeki ziyaretlerin arttığını görüyoruz. Buraya gelen turistler, doğayı, tarihi ve kültürü bir arada görebiliyor. 394 merdiven inen misafirlerimizden, 3,5 ila 7 kilometre arasında ve hatta 14 kilometre yürüyüş yapan turist gruplarının olduğu görüyoruz.

Ihlara Vadisi'nin yolları turistleri yıldırmıyor 3 37

Vadi içinde Melendiz Çayı kenarında yürüyüşlerini yaparken, hem kiliseleri ziyaret edip suyun üstündeki restoranlarda dinlenip, çay ve yemeklerini yiyebiliyorlar. Vadiye gelen turistler, Kapadokya gezileri içinde cennet gibi bir bölgede bu gezilerini tamamlıyorlar. Vadi devamında bulunan Selime Katedrali, Kapadokya bölgesindeki en büyük manastır olarak geçiyor. Bölgeye gelenler yerli ve yabancı misafirlerimiz buraya hayran kaldıklarını ifade ediyorlar. Şu anda bölgemizde yerli ve yabancı turist yoğunluğu yaşanıyor” diye konuştu.

Ihlara Vadisi'nin yolları turistleri yıldırmıyor 4 47

‘RUSLAR DOĞA YÜRÜYÜŞÜNE HAYRAN KALIYOR’

Vadiye gelen turistlerin yürüyüş parkurunu çok sevdiklerini söyleyen tur rehberi Mert Pamukçu ise, “Normalleşmeyle birlikte Ihlara Vadisi’nde yerli ve yabancı ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor. Şu anda Ukrayna ile Rusya’dan turistler geliyor. Ihlara Vadisi’ne gelen turistlerimiz çok memnun kalıyorlar. Ülkelerinde, burada yaşadıklarını, güzel bir şekilde Kapadokya bölgesini anlatıyorlar. Vadide 3 kilometre doğa yürüyüşü yapıp, Melendiz Çayı'nın kenarında yemeğimizi yiyip panorama fotoğrafları çekip, günümüzü dolu dolu geçiriyoruz. Turistlerin gelmesiyle vadide neşeli anlar yaşanıyor. Bundan sonra da artarak devam edeceğine inanıyorum” dedi.

Ihlara Vadisi'nin yolları turistleri yıldırmıyor 5 57
Ihlara Vadisi'nin yolları turistleri yıldırmıyor 6 67
Ihlara Vadisi'nin yolları turistleri yıldırmıyor 7 77
Gazete İlk Sayfa © 2012
Künye
İletişim
Gizlilik İlkeleri
Aydınlatma Metni
Kişisel Verilerin Korunması
  • Ankara Haberleri
  • Keçiören Haberleri
  • Altındağ Haberleri
  • Sincan Haberleri
  • Mamak Haberleri
Haber Portalı Yazılımı
Gazete İlk Sayfa
Haberler
  • Resmi İlanlar
  • Manşetler
  • Güncel
  • Özel Haber
  • Belediyeler
  • Spor
  • Siyaset
  • Eğitim Haberleri
  • Dünya
  • Sağlık
  • Polis - Adliye
  • Yaşam
  • Kim Kimdir?
  • Ekonomi
  • Teknoloji
  • Kültür Sanat
  • Seçim
  • Medya
  • Haber Editörü
  • Kamu Personel Alımı
Diğer İçerikler
  • Foto Galeri
  • Web Tv
  • Yazarlar
  • Gazete Manşetleri
Kurumsal
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Kullanım Şartları
  • Geliştiriciler İçin