Okullar ne zaman açılacak? Tatil ne zaman bitecek? İkinci ara tatil ne zaman?

Okullar ne zaman açılacak? Tatil ne zaman bitecek? İkinci ara tatil ne zaman?

Özellikle ilköğretim öğrencileri, iple çektikleri yarıyıl tatilinde bol bol oynayıp dinlenebilecek. Peki okullar ne zaman açılıyor? Tatil ne zaman bitecek? İkinci ara tatil ne zaman?

2022-2023 eğitim öğretim dönemi yarı yık tatili 20 Ocak’ta karnelerin alınmasıyla başlamış oldu. Okullar iki haftalık tatile girdi. Özellikle ilköğretim öğrencileri, iple çektikleri yarıyıl tatilinde bol bol oynayıp dinlenebilecek. Peki okullar ne zaman açılıyor? Tatil ne zaman bitecek? İkinci ara tatil ne zaman?

MEB’in 2022-2023 eğitim öğretim yılına ait takvimine göre, okullar 6 Şubat Pazartesi günü açılacak, öğrenciler yeniden ders başı yapacak.

Ülke genelinde yaklaşık 19 milyon öğrencinin karnelerini alarak yarı yıl tatiline giriyor. Uzmanlar tatilinin hem dinlenme hem de öğrenme süreci olarak değerlendirilmesi gerektiğini dile getiriyor. Tatilin başlamasıyla birlikte veliler ve öğrenciler “okullar ne zaman açılacak” sorusunun yanıtını da öğrenmek istiyor.

meb-egitim-ogretim-takvimi.jpg

YARIYIL TATİLİ KAÇ GÜN?

Sömestr tatili 20 Ocak günü karnelerin verilmesiyle başlayacak. Tatil toplamda 16 gün sürecek.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Okullar 6 Şubat günü kapılarını açacak, öğrenciler ders başı yapacak.

İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN

Son yıllarda eğitim sisteminde yapılmış olan değişiklikle, okulların kapanış tarihi 2 hafta geriye çekilerek, dönemler içine 1’er hafta ara tatiller konmuştu. İkinci dönem ara tatili 17 Nisan’da başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.