İlber Ortaylı İsrail katliamına sessiz kalmadı: "Ölenler savunmasız sivillerdir"

İlber Ortaylı İsrail katliamına sessiz kalmadı: "Ölenler savunmasız sivillerdir"

İsrail’in zulmü dur durak bilmiyor. Her geçen gün ölü sayısının arttığı Filistin’de son olarak hastane saldırısı gerçekleşti. Bunun üzerine birçok ünlü isim tepki gösterdi. Prof. Dr. İlber Ortaylı da yaptığı paylaşımla çağrıda bulundu.

7 Ekim’de başlayan İsrail-Hamas savaşının boyutu şiddetlenerek artıyor. Katil İsrail, Filistin halkına zulmetmeye devam ediyor. Masum canlılara yapılan saldırılar tüm dünyada yankı uyandırırken bazı ülkeler ise bu zulme destek verdi.

Gazze’de taş üstünde taş bırakmayan İsrail, masum çocukları katlediyor. Hemen hemen her gün bombalanan Gazze, İsrail askerleri tarafından talan ediliyor. Çeşitli ülkelerden Gazze’ye gönderilen insani yardımlara bile izin vermeyen İsrail, her alanda baskılarına devam ediyor. Son olarak dün İsrail'de bir hastaneye düzenlenen saldırı hiç günahı olmayan sivil halkı canlarından etti.

haber-ic-003.jpg

"TÜM GAZZE'Yİ HARABEYE ÇEVİRECEĞİZ"

Savaş bölgesinde yapılan bir canlı yayın sırasında İsrail polisi olduğu iddia edilen kişi, tehditler savurarak, ‘Tüm Gazze’yi harabeye çevireceğiz’ diyerek kan dondurdu.

Son olarak dün İsrail, Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarında hastaneyi hedef aldı. Gazze’deki Baptist Hastanesi’nin (Al Ahli Arab Hastanesi) İsrail savaş uçakları tarafından bombalandı. Filistin hükümetinin Gazze’deki Medya Ofisi Başkanı Salam Marouf yaptığı açıklamada, saldırılarda evleri yıkılan Filistinlilerin hastaneye sığındıklarını belirterek, binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin bulunduğu sırada İsrail savaş uçaklarının hastaneyi vurduğunu ifade etti. Hastane saldırısında 500'den fazla kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

haer-ic.jpg

ORTAYLI'DAN TEPKİ PAYLAŞIMI

Tüm bunların ardından Prof. Dr. İlber Ortaylı, sosyal medya hesabında paylaşım yaparak İsrail hükümetine ve onun destekçilerine karşı tepki gösterdi.

İlber Ortaylı paylaşımında, "Tarihte hiçbir ülke ve topluluk Gazze kadar küçük yüzölçümüyle bu kadar trajedi yaşamış değildir. Şu zamanda mühim olan tarihteki eski yaraları kaşımak değil. Cumhuriyet'in 100. yılını konuşmak için gittiğim programdan gündemi gereksiz meşgul edecek şekilde bir kesit sunulmasını doğru bulmadığımı söylemeliyim.

Gazze'nin içinde bulunduğu durum herkes için bir şoktur. Mutlaka müdahale edilmesi ve gündemde kalması gereken İsrail’in acımasız, insanlığa ve hukuka sığmayan metotlarla sürdürdüğü savaştır.

Ölenler savunmasız sivillerdir, çocuklardır. Yüz binlerce masum insanın susuz, elektriksiz ve en önemlisi can güvenliğinin olmamasının konuşulması gerekir. Bu hazin, trajik noktadan doğan dram hiçbir şekilde istismar edilemez. Hükümetin bu konudaki yaklaşımı ise soğukkanlıdır ve doğrudur" ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.