ILO'dan yeni proje: Temel Çalışma Hakları eğitimi

ILO'dan yeni proje: Temel Çalışma Hakları eğitimi

Uluslararası Çalışma Örgütü tarafından koordine edilen projede Temel Çalışma Hakları Projesi kapsamında geliştirilen eğitim programını uygulayacak uzmanlara yönelik bir eğitici eğitimi atölyesi gerçekleştirildi.

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi tarafından koordine edilen Temel Çalışma Hakları Projesi için geliştirilen eğitim programı, düzenlenen işçi ve işveren temsilcilerine tanıtıldı.

ILO Türkiye Ofisi tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından desteklenen “Sosyal Taraflar ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Çalışma Yaşamında Temel İlkeler ve Haklar Konusundaki Kapasitelerinin Güçlendirilmesi Projesi” ile temel çalışma ilkeleri ve haklarının geliştirilmesi amaçlandı.

Projeyi tanıtmak amacıyla 26-28 Mart 2024 tarihlerinde ILO Türkiye Ofisi’nde düzenlenen Eğitmen Eğitimi Atölyesine TİSK, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK ve KESK temsilcileri yer aldı.

SENDİKALARA YÖNELİK UYGULANACAK

Atölye çalışmasına katılarak başarıyla tamamlayan sendika temsilcileri, 2026 yılına kadar sendikalara yönelik uygulanması planlanan ve toplamda 1000 kişiye ulaşmanın hedeflendiği eğitim faaliyetlerinde aktif olarak görev alabilecek. Eğitimler kapsamında ILO sözleşmeleri ve denetim mekanizması, iş hukuku, çalışma yaşamının geleceği, ve sendikal örgütlenme gibi konular işlenecek.

ilo.jpg

Toplam 3 gün süren eğitimin sonunda eğitim programlarının sürdürülebilirliğinin sağlanacağı mesajı da verildi.

SENDİKA TEMSİLCİLERİ DEĞERLENDİRDİ

Eğitimlerin ardından katılım sağlayan sendika temsilcilerinden değerlendirme alındı.

TİSK Genel Sekreter Yardımcısı Avukat Nagehan Akan “Eğitimde belirlenen konular çalışma hayatının paydaşları olarak hepimizin bildiği ama aslında çok iyi bilmediği konulardı. Bu konu başlıklarının bizler için daha da derinleşmiş olması çok kıymetli." ifadelerini kullandı.

TÜRK-İŞ Sosyal Güvenlik Danışmanı Barış İyiaydın ise “Eğitmen Eğitimi Atölyesi Programı”nın oldukça yararlı ve eğitici olduğu düşünüyorum. Eğitmenler geniş kapsamlı konuları az bir süre zarfında çok başarılı bir biçimde katılımcılara sundular. Toplantının interaktif olması, katılımcıların uygulamadan örnekler sunmasının atölye çalışmalarını zenginleştirdiğini düşünüyorum” diye konuştu.

KESK Uzmanı İsmet Aslan da “Sendikal örgütlenme ve özgürlüğü alanında ülkemizde yaşanan ciddi sorun ve sıkıntıların ILO temel sözleşmeleri çerçevesinde bir kez daha değerlendirilmesi ve üzerinde düşünülmesi açısından oldukça verimli oldu. Alanında bilinen ve uzman olan çok değerli hocalarımızın sunumu önemli katkılar sundu. Çalışma yaşamının geleceği, bunun sendikal örgütlenmede yaratacağı yeni sıkıntılar ve fırsatlar başlıkları ufkumuzu genişletti." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Enes Boyacı / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.