İmam Hatiplilerin Cumhuriyet'i anması birilerini rahatsız etti: Başka lise mi yok?

İmam Hatiplilerin Cumhuriyet'i anması birilerini rahatsız etti: Başka lise mi yok?

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bugün düzenlenecek olan Cumhuriyetin 100. Yılını anma etkinliğinde daha çok imam hatipli öğrencilerin görev alacak olması bazı çevrelerde rahatsızlık oluşturdu.

Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlama programları devam ederken, Ankara’daki etkinlikler bugün tartışmalı bir şekilde başladı. Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bugün düzenlenecek olan Cumhuriyetin 100. Yılını anma etkinliğinde daha çok imam hatipli öğrencilerin görev alacak olması bazı çevrelerde rahatsızlık oluşturdu.

“BAŞKA LİSE YOKMUŞ GİBİ…”

Sözcü gibi gazeteler, etkinlikte İmam Hatipli öğrencilerin rol alacak olmasını “Kuran-ı Kerim okunması ve hatim duası ile başlayacak olan programda, sanki Ankara’da başka lise yokmuş gibi tamamıyla imam hatipli öğrenciler görev alacak” ifadeleriyle eleştirdi.

sozcu-cumhuriyet-haberi.jpg

“KUTLANMAYACAK ANILACAK”

Sözcü gazetesi, Cumhuriyetin 100. Yılına ilişkin programın “kutlama” değil, “anma” olduğuna da dikkat çekerek, eleştirilerde bulundu.

Sözcü’nün haberinde şöyle denildi: “Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü cumhuriyetin 100. yılı için program hazırladı. Pazartesi günkü etkinlik ‘Anma Programı’ olarak duyuruldu. Oysa cumhuriyet anılacak değil, kutlanacak bir rejimdir... Kuran-ı Kerim okunması ve hatim duası ile başlayacak olan programda, sanki Ankara’da başka lise yokmuş gibi tamamıyla imam hatipli öğrenciler görev alacak. Programda imam hatiplilerin şiir, sergi ve oratoryosu yer alıyor.”

İSTİKLAL MARŞI VE KUR’AN TİLAVETİ

Bu arada, Sözcü gibi yayın organlarının eleştiriler yönelttiği Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Cumhuriyet’in 100. Yılı için organize ettiği etkinliğin detayları şöyle:

Ankara Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tertiplenen etkinlik Talim Terbiye Kurulu'nun konferans salonunda 23 Ekim günü düzenlenecek.

“Cumhuriyetimizin 100. Yılı Anma Programı”, saat 10.00’da başlıyor. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak program, Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisinin Kur’an okuması ile devam edecek.

Ardından yine Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmeni tarafından Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Hatim Duası okunacak.

Protokol konuşmaları ile devam edecek programda, Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi şiir okuyacak.

Ardından Gölbaşı Uluslararası Milli İrade Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin sinevizyon gösterisi sahne alacak.

TÜRKİYE YÜZYILI VURGUSU

Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin “Türkiye Yüzyılı Temalı Oratoryo” sunacağı programda, Ulus İlk Meclis Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri “Geçmişin Mirasına Sahip Çıkarak Geleceğe Hazırlanan Nesiller Musiki Konseri” verecek. Program “100. Yıl ve Türkiye Yüzyılı Temalı Sergi” ile son bulacak.

ankara-milli-egitim-cumhuriyet-programi.jpg

Ferit Atmaca / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.