İngiltere'den Eurovision boykot çağrısı: İsrail'e tepki büyüyor

İngiltere'den Eurovision boykot çağrısı: İsrail'e tepki büyüyor

İngiltere'nin Eurovision yarışmacısı Olly Alexander'ı Filistin'e destek amacıyla bu yılki yarışmayı boykot etmeye çağıran 450'den fazla kuruluşun tepkisiyle, İsrail'in Eurovision'a katılım tartışmaları alevlendi.

İngiltere'nin Eurovision yarışmacısı Olly Alexander'ı Filistin'e destek amacıyla bu yılki yarışmayı boykot etmeye çağıran 450'den fazla sanatçı, kişi ve kuruluşun tepkisiyle İsrail'in Eurovision'a katılımı tartışmaları alevlendi. Aktör Maxine Peake ve romancı-oyun yazarı Sarah Schulman gibi isimlerin imzaladığı açık mektup, Gazze'deki çatışma nedeniyle İsrail'in yarışmadan çekilme çağrısını dile getirdi.

Queers for Palestine tarafından Instagram'da yayınlanan mektupta, Olly Alexander'a Filistinlilerin Eurovision'dan çekilme çağrısına destek olması çağrısında bulunuldu. Mektupta İsrail'in Eurovision'a katılmasının savaş suçlarını ve insanlığa karşı işlediği suçları örteceği ve mümkün kılacağı vurgulandı.

3.jpg

YÖNETİM ISRARLI

Alexander'ın daha önce İsrail'i Gazze'de soykırım yapmakla suçladığı Filistin yanlısı bir mektubu imzalamış olması da tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı. Geçtiğimiz hafta Londra'nın en büyük Eurovision gösterim partisi olan Eurovision Party London, İsrail'in katılımı nedeniyle 2024 organizasyonunu iptal ettiğini duyurarak bu tepkilere destek verdi.

İsrail'in Eurovision'a katılmasına yönelik eleştiriler sadece İngiltere'den değil diğer ülkelerden de yükseliyor. İsveçli binlerce sanatçı ve Finli binlerce müzik endüstrisi çalışanı da İsrail'in yarışmaya katılmasının yasaklanması çağrısında bulunuyor. Eurovision yönetimi bütün çağrılara rağmen İsrail'in yarışmada kalmasında ısrarlı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.