İnsan kuyrukları kaldırımdan taşıyor: Mamak Ege Mahallesi'ne ulaşım sorunu büyüyor
Vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Mamak, Ege Mahallesi’ne ulaşım sorunu devam ediyor. Otobüs seferlerinin yetersiz kalması Kızılay, Ziya Gökalp Caddesi’nde ‘12227’ numaralı durakta uzun kuyrukların oluşmasına neden oluyor.
Gün içinde yaya trafiğinin yoğun olduğu Ziya Gökalp Caddesi’nde, özellikle iş çıkış saatlerinde otobüs bekleyenlerin oluşturduğu kuyrukla beraber kalabalık ikiye katlanıyor. Yıllardır benzer sorunların yaşandığı caddede vatandaş otobüs seferleri için çözüm bekliyor.

YAYA TRAFİĞİNİ DE ARTIRIYOR
Ege Mahallesi ve güzergâhının nüfus yoğunluğu, otobüs seferlerinin yetersiz kalmasına neden oluyor. Otobüs seferlerinin azlığı nedeniyle vatandaşlar uzun süreler durakta bekliyor. Yolcuların yığılması ile de kaldırımda yüzlerce vatandaş sıra oluşturuyor. Akşam saatlerinde durakta bekleyenlerin artmasıyla kaldırımda hareket etmek çileye dönüşüyor.

VATANDAŞ 340 NUMARALI HATTA TEPKİLİ
Kızılay’da bir reklam şirketinde çalıştığını söyleyen Aysu Deniz, yıllardır ulaşım sorunun yaşandığını belirtti. Deniz, ‘‘340 numaralı EGO hattı yıllardır bize aynı mağduriyeti yaşatıyor. 2 tane ek sefer düzenlense en azından sorun azalır. Şikâyet hattını arayıp defalarca durumu anlattım. Herhangi bir çözüm bulamıyorlar. Otobüsleri sadece Ege Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar değil, o güzergâhta yaşayan vatandaşlar da kullanıyor. Bu durumu göz önüne almaları gerekiyor. Kısa sürede sorunun çözülmesini istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

KIZILAY TRAFİĞİNİ KİLİTLER DEDİLER
Belediye’de temizlik işçisi olduğunu belirten bir diğer vatandaş Salih A. , ‘‘Bu sorun ben kendimi bildim bileli var. Şu kuyruğa bakın en az 250 kişi bu kuyrukta çile çekiyor. Ben kendim direkt yetkili kişilerle görüştüm. Bana verdikleri cevap, eğer hat sayısı artırılırsa Kızılay’da trafik kilitleniyormuş. O sorun bizi ilgilendirmiyor. Trafiğin kontrolü için yeni çözümler getirirsiniz. İnsanlar akşama kadar işlerinde yoruluyor. Bir de burada otobüs beklerken ayakta dikilerek yorgunluk yaşıyor. Gelen otobüsler ağzına kadar dolu eve de ayakta gidiyor. İnsanlara biraz değer verilmesi gerekiyor. Hat sayısını mı artırıyorlar, yolları mı genişletiyorlar. Biz evimize güvenli bir şekilde ulaşmak istiyoruz’’ diyerek taleplerini dile getirdi.
Mikail Karaman/ www.gazeteilksayfa.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.