İnsan sağlığı açısından en basit ama en etkili yöntem “yürümek”

İnsan sağlığı açısından en basit ama en etkili yöntem “yürümek”

Koronavirüs döneminin ardından insanlar hareketsiz yaşamaya alışırken, uzmanlardan gün içerisinde hareket etmenin önemi vurgulandı. Hareketin önemine vurgu yapan uzmanlar, bunun en basit ve en kolay yolunun ise yürüyüş olduğunu söyledi.

İnsanlık, koronavirüs pandemisi ile birlikte hareketsiz yaşamaya alıştı. Hatta öyle ki teknolojik gelişmelerle birlikte gün içerisinde yapılan basit hareket etme yolları bile internet ile birlikte rafa kalktı. Market alışverişinden yemek sektörüne kadar herkes oturduğu yerden sipariş vererek hareketsiz yaşam, bir yaşam biçimi haline geldi. Bu durum ise pek çok hastalığı ve hastalık riskini beraberinde getirdi.

bedirhan-2.jpg

Kalp ve damar hastalığından obeziteye, kas ve kemik hastalıklarından sindirim sisteminin bozulmasına kadar pek çok hastalık, bu dönemde daha çok öne çıktı. Uzmanlar ise bu duruma dikkat çekerek yürümenin ve yürüyüşün faydaları üzerinde durdu. Günde en az 20-25 dakika yürüyüş yapmanın önemine vurgu yapan uzmanlar, yürüyüşle birlikte pek çok rahatsızlık riskinden uzak kalınabileceğini aktardı.

bedirhan-5.jpg

HEM FİZİKSEL HEM PSİKOLOJİK

Gün içinde yapılması gereken en basit hareketlerden biri olan yürüyüş, insanlara hem fiziksel hem de psikolojik olarak pek çok katkı sağlıyor. Özellikle koronavirüs ile birlikte artış yaşanan kalp ve damar hastalıklarının önüne geçmede bir numaralı etken olduğu ifade edilen yürüyüşün, insan bedeninde kan basıncını düşürmesine katlı sağladığı söyleniyor.

bedirhan-3.jpg

Bu durumun yanı sıra insan fiziğindeki kas gücünü artırdığı etkisinden söz edilen yürümenin, insandaki dayanıklılığını artırdığı da önemli katkılarından biri olduğu üzerinde duruluyor. Bu durumlarla birlikte yine yürüyüş yapmanın kemik sağlığı, vücut dengesi, sindirim sistemi ve eklem sağlığı gibi konularda da etkisinin olduğu aktarılıyor.

bedirhan-4.jpg

KİLO VERMENİN BASİT FORMÜLÜ “YÜRÜMEK”

21. yüzyılın büyük sorunlarından biri olan obezite için yapılması gereken en basit ve en temel hareketin yürüyüş yapmak olduğunu söyleyen uzmanlar, yetişkinler için günde en az 20-25 dakika gerçekleştirilen yürüyüşün, kilo verme noktasında büyük katkılarının olabileceğini söylüyor. Haftada en az 150 dakika yürüyüş aktivitesi gerçekleştiren her bir bireyin kilo vermede avantajlı olacağını dile getiren uzmanlar, yürüyüşle birlikte kilo verme ya da kilo kontrolünün yanı sıra kaygı bozukluklarının da giderilebileceği üzerinde duruyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.