İnsanlığın Kadri Bu Gece Yükseliyor

İnsanlığın Kadri Bu Gece Yükseliyor

Diyanet- Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, “Bu gece bin aydan daha hayırlıdır. Kadir Gecesi müminlerin ve tüm insanlığın kadrini yükselten bir gecedir. İslam âlemi Kadir Gecesi'ne ulaşmanın sevinci ve mutluluğunu yaşayacaktır”dedi.

SIRADIŞI ALAMETLER

Kadir Gecesi’nde sıradışı alametler yaşandığını da kaydeden Bayraktutar, “Kadir Gecesi, açık ve sakin olur ne sıcak ne de soğuk olur. Kadir Gecesi'nin ertesi sabah güneş, kızıl olup şuasız doğar. 'Kadir Gecesi'nde köpek sesi duyulmaz' diyen âlimler de olmuştur. Ubeyd bin Ömer hazretleri anlatır: 'Kadir gecesi denizde idim, denizin suyunu içtim, tuzlu değildi, tatlı ve hoş idi” şeklinde konuştu.

 

 

SÜLEYMAN TOKER/HABERVAKTİM-

 

Kadir Gecesi’nin Müslümanlar için çok hayırlı ve mübarek sayılan bir gece olduğuna dikkat çeken Bayraktutar, “Kur’an-ı Kerîm’de methedilen en kıymetli gecedir. Kadir gecesinin fazileti, üstünlüğü (bin aydan daha faziletli, kıymetli, hayırlı olduğu), bizzat Allahü Teâlâ tarafından, Kadir suresinde açıkça bildirilmiştir. Kur’an-ı Kerim'de Cenab-ı Hak, bu mübarek gecenin kıymet ve faziletini şöyle beyan buyurmaktadır: ‘Doğrusu biz Kur'an'ı Kadir gecesinde indirmişizdir. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler.O gece, tanyerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.’ Onun için Kadir Gecesi, Müslümanlara göre çok hayırlı ve mübarek sayılan bir gecedir” dedi.

RAMAZANIN SON ON GÜNÜNDE GİZLİDİR

Kadir Gecesi’nin Ramazan Ayı’nın son on günüde gizli olduğuna inanıldığını vurgulayan Diyanet- Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, “Bu gece bin aydan daha hayırlıdır. Kadir Gecesi müminlerin ve tüm insanlığın kadrini yükselten bir gecedir. İslam âlemi Kadir Gecesi'ne ulaşmanın sevinci ve mutluluğunu yaşayacaktır. Kadir Gecesi, Kur'an'ın vahiy yoluyla İslam peygamberi Muhammed'e gönderilmeye başlandığı gecedir ve Kadir Gecesi'nin Müslümanlar için büyük bir önemi vardır” diye konuştu.

SIRADIŞI ALAMETLER

Kadir Gecesi’nin sıra dışı alametleri olduğunu söyleyen Bayraktutar, “Kadir Gecesi için alametler şöyle sıralanıyor: Kadir Gecesi, açık ve sakin olur, ne sıcak, ne de soğuk olur. Kadir Gecesi'nin ertesi sabah güneş, kızıl olup, şuasız doğar. 'Kadir Gecesi'nde köpek sesi duyulmaz' diyen âlimler de olmuştur. Ubeyd bin Ömer hazretleri anlatır: 'Kadir gecesi denizde idim, denizin suyunu içtim, tuzlu değildi, tatlı ve hoş idi”şeklinde konuştu.

KADİR GECESİ DUASI!

Aişe (RadiyallahuAnh) şöyle dedi:

“Ben

−Ya Rasulallah, Kadir gecesini bilirsem, o gece ne söyleyeyim dedim. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

 “AllahummeİnnekeAfuvvunTuhibbu'l-AfveFağfuAnni.”

'Ey Allah'ım! Sen çok affedicisin, affetmeyi seversin beni affet de' buyurdu.” (Tirmizi 3742)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.