İnsansız Hava Aracı TB3’den menzil atağı: Dünyaya yön verecek

İnsansız Hava Aracı TB3’den menzil atağı: Dünyaya yön verecek

Son yıllarda ürettiği İHA’larla dünyaya yön veren ülkelerin başında gelen Türkiye, yakında ilk uçuşunu yapacak TB-3 ile yeni bir başarıya imza atacak. TB-3 Yaklaşık 1900 km menzille alanındaki en başarılı İHA olarak tarihe geçecek.

İnsansız hava araçları, Türk savunma sanayiinin bugüne kadar ürettiği en başarılı projeler olarak dikkat çekiyor. Dünyanın birçok alanında bizzat savaş sahalarında kullanılması ise üretilen İHA’lara artı bir değer katıyor. Bayraktar TB-2 ve ANKA-S’in dünyadaki stratejik dengeleri değiştirmesinin ardından yeni özellikleriyle gelen TB-3, sadece yurtiçinde değil, yurt dışında da büyük merak konusu oluyor.

basliksiz-1-001.jpg

BAYRAKTAR AÇIKLAMIŞTI

Bu yıl Ankara ve İzmir’de düzenlenen TEKNOFEST kapsamında Selçuk Bayraktar projelere ilişkin merak edilen konulara açıklık getirdi. Bayraktar’ın açıklamalarında en çok dikkat çeken detaylardan biri de TB-3’ün menzilinin duyurulmasıydı. TB-3’ün menzili 1000 deniz mili yani yaklaşık 1900 kilometre olarak bizzat Bayraktar tarafından açıklandı. Ayrıca TB-3 1900 km’lik menziliyle, dünya geneline bakıldığında özellikle uçak gemileri için tasarlanan insansız hava araçları arasında kendine yer bulacak.

ara-001.jpg

SAHADA ELDE EDİLECEK KAZANIMLAR

İnsansız hava araçları genelde taarruz gücü ön plana çıkan teknolojiler olarak bilinse de aslında bu araçların keşif/gözetleme, istihbarat ve mühimmat taşımadaki lojistik güç olarak da kullanılabiliyor.
TB-3 uçak gemilerinde kullanılmaya başlamasıyla birlikte, düşman tehdidini uzaktan algılayacak ve bunu havadan 24 saat kesintisiz bir şekilde yapabilecek. Hedef bölgede tanımlanmış deniz resminin tesisi, tespit edilen temasları teşhis etme, sıcak temas ya da savaş sırasında mevkilerin güncellenmesi ve hedef tarifi, hasar tespiti gibi hususlarda da TB-3’e büyük görevler düşecek.

rar2.jpg

Bu yeni teknoloji Türkiye için özellikle açık denizlerde şüphesiz büyük bir kazanım olarak kayıtlara geçecek.

Mikail Karaman/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.