İnternetten araba aldı: Başına gelmeyen kalmadı

İnternetten araba aldı: Başına gelmeyen kalmadı

Ankara’da ikamet eden bir kişi, bir sene önce internetten aldığı araba ile ilgili bir sene sonra şok olacağı bir gelişme yaşadı. Şanssız vatandaş, binlerce lira vererek aldığı arabanın iki farklı araç olduğunu öğrendi.

Ankara'da yaşanan bir olayda, Eyüp Sabri Güler adlı bir kişi bir yıl önce internet üzerinden Trabzon'da gördüğü bir aracı satın aldı. Bir dönem aracı sorunsuz kullanan Güler, bu yılın şubat ayında Ankara Tüketici Mahkemesi'nden gelen bir telefonla şoke oldu. Telefonla araca keşif yapılması gerektiği söylendi ve yapılan incelemede aracın parçalanmış iki otomobilin birleşiminden oluştuğu ortaya çıktı.

Güler'in satın aldığı aracın ön tarafının 2003, arka tarafının ise 2008 model olduğu anlaşıldı. Şasenin çelik macunla kapatılıp kumlama yapılmasıyla bu durum gizlenmeye çalışılmıştı. Şaşkınlık yaşayan Güler, aracı satan kişiden, eksper raporunu veren kişiden ve muayene komisyonundan şikayetçi oldu.

Bu olay, ikinci el araç alırken dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha gösteriyor. Aracın geçmişini araştırmak ve güvenilir bir ekspertiz firmasından rapor almak dolandırıcılıktan korunmanın en önemli yollarından biri.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.