iPhone kullanıcıları tehlikede: Acilen bu özelliği kapatın

iPhone kullanıcıları tehlikede: Acilen bu özelliği kapatın

iPhone telefonlarda bulunan iMessage için kullanıcılara uyarı geldi. iOS cihazlardaki özellik için "Acilen kapatın" uyarısı yapıldı. İşte detaylar...

Teknoloji devi Apple, yeni bir güvenlik açığıyla gündemde. Kripto para cüzdanı Trust Wallet, iPhone cihazlarda bulunan iMessage özelliğinden dolayı kullanıcıların tehlikede olduğunu açıkladı.

iMessage uygulaması üzerinden yapılan saldırıların "Yüksek riskli" olduğu belirtildi. Kullanıcılardan sorun çözülene kadar iMessage uygulamasının devre dışı bırakmaları istendi.

iphonne.jpg

"iPHONE'UNUZA SIZABİLİR"

Trust Wallet, X hesabından yaptığı açıklamada "iOS kullanıcılar için uyarı: DarkWeb'de iMesage'ı hedef alan, yüksek riskli bir sıfırıncı gün açığına yönelik güvenilir istihbarata sahibiz. Bu, herhangi bir bağlantıya tıklamadan iPhone'unuza sızabilir. Yüksek değerli hedefler (seçilmesi) muhtemel. Her kullanım tespit edilme riskini artırır. iMessage açığına karşı kendinizi korumak için tavsiye edilen eylem, Apple açığı yamayana kadar iMessage'ı en kısa sürede devre dışı bırakmanızdır" ifadelerini kullandı.

iMESSAGE NASIL KAPATILIR?

iMessage'ı devre dışı bırakmak için aşağıdaki adımlar izlenmeli:

Ayarlar -> Mesajlar -> Seçeneğine gidin ve iMessage'ı kapatın.

GÜVENLİK AÇIĞININ NE OLDUĞU BİLİNMİYOR

Trust Wallet'in açıkladığı güvenlik açığının ne olduğu bilinmezken, saldırının yapısı hakkında da bir bilgi verilmedi. Bu açığın tüm iOS cihazları mı etkilediği yoksa sadece Trust Wallet'a mı etki ettiği de bilinmiyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.