İran’da ulusal yas ilan edildi

İran’da ulusal yas ilan edildi

Hamaney, yaptığı açıklama ile İran Cumhurbaşkanı Reisi ve beraberindeki heyetin hayatını kaybettiği kazanın ardından 5 günlük ulusal yas ilan edildiğini duyurdu.

Reuters'a konuşan İranlı yetkililer, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın hayatını kaybettiğini açıkladı. Dünya dün akşam saatlerinde bu yana İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopterinin karıştığı kazayı takip ediyor. Reisi'nin içinde bulunduğu helikopter, dün akşam saatlerinde Azerbaycan'dan dönüş yolunda kaza yaptı.

REİSİ VE BERABERİNDEKİ HEYET HAYATINI KAYBETTİ

Olumsuz hava koşulları sebebiyle arama kurtarma ekipleri helikopterin bulunduğu 15 saat sonra ulaşılırken, enkaz alanında 'yaşam belirtisinin olmadığı' söylendi.

İran devlet televizyonu, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın hayatını kaybettiğini açıkladı. İran medyası, Reisi ve beraberindeki 8 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

5 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyetin hayatını kaybettiği kazanın ardından Hamaney, İran’da 5 günlük ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.