İş dünyasında dengeler değişti: Beyaz yakalılar avantajını kaybediyor

İş dünyasında dengeler değişti: Beyaz yakalılar avantajını kaybediyor

Türkiye’de yükseköğrenim mezunu gençlerin sayısı hızla artıyor. Masa başı çalışan işçi grupları eskisi kadar kolay iş bulamazken, uzmanlar beyaz yaka çalışanlar ile mavi yakan çalışanlar arasındaki refah farkının azaldığını kaydediyor.

Türkiye genelinde yükseköğrenim mezunu gençlerin sayısındaki hızlı artış, iş dünyasında dengeleri değiştiriyor. Uzmanlar beyaz yaka ve mavi yaka çalışanlar arasındaki refah farkının azaldığını belirtiyor.

Son yıllarda üniversite mezunu gençlerin iş arama sürecinde yaşadıkları zorluklar daha da belirginleşti. Geleneksel kariyer yollarının giderek rekabetçi hale gelmesiyle bağlantılı olarak iş arayan gençler, mezun oldukları alanda istihdam edilmekte zorlanıyor.

3.jpg

YENİ MEZUNLAR ŞİKAYETÇİ

Sektörlerde ara elemanlara talep artarken, bürolarda masa başı çalışacak beyaz yakalılarda işsizlik oranı tırmanıyor. Özellikle kurumsal şirketlerin açtıkları iş ilanlarında, adaydan istenilen nitelikler tartışma konusu oluyor.

Yeni mezun gençler uzun çalışma saatlerinden, tabana yakın ücretlerden ve iş adaylarından istenen niteliklerden şikayetçi.

2-001.jpg

BİRDEN FAZLA İŞ TANIMI

Gazetemize konuşan uzmanlar, birden fazla görev tanımı olan işlerde çalışanların belli handikaplar ile karşı karşıya kaldığını söyleyerek, “Türkiye'de belli başlı kurumlar var olan pozisyonlara işe alım yaparken birden fazla görev tanımı yapabiliyor. Bu aslında hem çalışan hem de işveren için dürüst bir bilgi alışverişidir. Bunun yanında olumsuz durumlar da olabilir. Aynı andan birden çok iş tanımınız olduğunda, uzmanlaşma şansınızı yitirebilirsiniz” diye konuştu.

4.jpg

İŞVERENLER ADAYLARI DENEMEK İSTİYOR

Gelişen sektörlerde birden çok işe uyum sağlayan kişilerin, iş dünyasında daha çok rağbet göreceğini kaydeden uzmanlar şöyle devam etti:

“Çalışanlar için fazla gelen görev tanımları, işverenler için normal görünebilir. Bunu anlamak için her iki tarafın da iş akışına bakıp karar vermeleri gerekir. Çalışan işe evet diyebilir ve bu iş akışında 3 aylık deneme sürecinde işin ona ne kadar uygun olup olmadığını görebilir. Bu zaman kaybı değildir.

Çünkü gerçekle teori her zaman farklı ilerler. Bunu bazen işverenler de deneyip görmek isterler. Hem işverenlerin hem de çalışanların işe alımlarda endişeleri vardır. Bu da gayet doğaldır”

Kaynak:Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.