İş görüşmesine gitti: 250 bin TL dolandırıldı

İş görüşmesine gitti: 250 bin TL dolandırıldı

Bir şirkete iş görüşmesine giden kadın, daha önce görülmemiş şekilde dolandırıldı. Kadının görüşme sırasında telefonuna bir uygulama yüklenmesi istendi. Dolandırıcılar ise kadının telefonunu kopyalayıp banka hesaplarını boşalttılar.

Yekta Günay, iş görüşmesine gittiği sırada binlerce TL'sini dolandırıcılara kaptırdı. Yekta Günay sosyal medya üzerinden yayınlanan iş ilanlarından birine başvuru yaptı. İş görüşmesine gittiği yerde dolandırıcılar Günay'ın telefonuna uygulama yüklenmesi gerektiğini söyledi. Günay, hiç düşünmeden uygulamayı indirdi.

Dolandırıcılar ise bu sırada tüm bilgileri kopyaladı. Not defterine yazılan banka şifreleri ile tüm banka hesapları da boşaltıldı. Dolandırıcılar bununla da yetinmeyip, Günay adına kredi çektiler. Böylelikle dolandırıcılar Yekta Günay’ı, 250 bin TL dolandırdı.

TUTUKLANDILAR

Hesabından paraların çekildiğini anlayan Günay, hemen polislere başvurdu. Polisin yaptığı operasyon sonucunda dolandırıcılar yakalandı. Günay da parasına kavuştu. Uzman isimler iş görüşmesi sırasında telefona asla bir uygulama indirmeyip, özel bilgilerin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.