İŞKUR duyurdu: Gelecek 10 yılda ön plana çıkacak meslekler netleşti

İŞKUR duyurdu: Gelecek 10 yılda ön plana çıkacak meslekler netleşti

İşgücü Piyasası Araştırması'nın sonuçları Türkiye'deki işgücü piyasasının gelecekteki eğilimlerini ve ihtiyaçlarına ışık tutuyor. Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarına göre, önümüzdeki 10 yılda öne çıkması beklenen meslekler netleşti.

İŞKUR'un 2023 İşgücü Piyasası Araştırması'na göre gelecekte öne çıkması beklenen meslekler arasında yazılım mühendisi, e-ticaret uzmanı, yapay zeka uzmanı, bilişim uzmanı, inşaat mühendisi, pazarlama uzmanı, dil ve konuşma terapisti ve CNC operatörü yer alıyor.

1-004.jpg

REVAÇTAKİ 10 MESLEK

En fazla eleman aranan 10 meslek de belirlendi. Bu meslekler arasında makineci (dikiş), garson, satış danışmanı, ahşap mobilya imalat ustası, temizlik görevlisi, gazaltı kaynakçısı, konfeksiyon işçisi, akaryakıt satış elemanı, ark kaynakçısı ve yük taşıma şoförü bulunuyor. İşverenlerin bu mesleklerdeki eleman ihtiyacı işgücü piyasasının gelecekteki dinamiklerini şekillendirecek önemli unsurlardan biri olarak öne çıkıyor.

Araştırmanın sonuçlarına göre kadın istihdamının erkeklere göre daha yüksek olduğu sektörler insan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri ile eğitim sektörü olarak belirlendi. Kadınların kısmi zamanlı çalışma yapılan iş yerlerindeki istihdamının diğer iş yerlerine göre daha yüksek olduğu da dikkat çekiyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.