İslam Memiş ''Salı gününe dikkat'' diyerek yatırımcıları uyardı

İslam Memiş ''Salı gününe dikkat'' diyerek yatırımcıları uyardı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, '' Borsa da yükseliş devam edecek mi ? Bu hafta hangi bant aralığında işlem gerçekleştirilebilir? Bu hafta piyasalarda hangi bant aralığını takip etmeliyiz? '' sorularını yanıtladı.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, borsa ile ilgili olarak

''Borsa İstanbul 100 Endeksi 9 bin 45 puan seviyesinden kapanış gerçekleştirmişti. Borsa yatırımcıları arkadaşlar yıl içindeki yükselişleri beklemesi gerektiğini anımsatmak isterim. Bu yıl ile alakalı 10 bin 15 bin puan seviyesi arası ön görüm devam ediyor. Yılın bitmesine 9 buçuk ay var. Bu süreç içerisinde yüzlerce kez düşen bir trend göreceğiz. Yılın bitmesine daha çok var ve bu ralliler sürekli devam edecek diye bir şey yok. Kısa vadeli kar satışlarına karşı dikkat etmek lazım. Takip ettiğim bant aralığı 8 bin 750 - 9 bin 300 puan aralığı. Bu hafta bu bant aralığını takip edebilirsiniz. '' şeklinde konuştu.

Borsaya yeni gireceklere bir kez daha düşünün diyen Memiş '' 9 bin puan seviyesinin üzerinde girişlerde bir kez daha düşünün. Mutlaka kar satışı ve düzeltmeler gelecektir. Şu anda Endeks tarafında kar satışlarına gebe olan bir piyasa var. Borsadaki arkadaşlar orta ve uzun vadeli yükselişleri bekliyorlarsa beklemeye devam etmesi gerekiyor. İlk kez girecek olan varsa kar satışlarını düzenli olarak beklemeli. '' ifadelerini kullandı.

ŞUBAT BİTMEDEN DOLAR...

Doların yukarı yönlü yükselişlerine devam edeceğini beliren Memiş şunları kaydetti '' Dolar kuru 30 lira 70 kuruş seviyesinde. Yine yukarı yönlü hareketler devam ediyor. Bizim beklentimizde zaten bu yöndeydi. Yılın son çeyreğiyle ilgili. Muhtemelen Şubat ayı bitmeden 31 lira test edilir.''

ALTIN HAKKINDA

ONS altın ve gram altın hakkındaki görüşlerini aktaran Memiş '' ONS altın 2 bin 25 dolar seviyesinde. ONS altında bu hafta yükseliş bekliyorum. O takip ettiğimiz 2 bin 18 - 2 bin 58 dolar aralığı geçerliliğini korumakta. Tepki yükselişi bekliyorum 5 bin 50 dolar seviyesine kadar.

Gram altın 2 bin 57 - 2 bin 67 lira aralığında. Yine takip ettiğim bant aralığı 2 bin 50- 2 bin 70 aralığı. ONS altından destek alan gram altın 2 bin 90 lirayı test edebilir. Elinde altın bulunduran satmamalı, almak isteyenlerde elini çabuk tutmalı. '' ifadelerini kullandı.

Orta doğudan gelen jeopolitik gerilimlerin piyasaları gerdiğini söyleyen Memiş ''Salı günü önemli. Altın almak isteyen arkadaşlarımızın yine fırsat yakaladığını belirtmek isterim.'' dedi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.