İslam’da zorlama var mı? İslam'da kolaylık nedir?

İslam’da zorlama var mı? İslam'da kolaylık nedir?

İslam, insanların dünya ve ahiret mutluluğunu sağlamak üzere yüce Allah'ın gönderdiği en son ve en mükemmel dindir. Peki, İslam’da zorlama var mı, İslam'da kolaylık nedir? İşte, yanıtı...

İslam; Allah'a (Arapça'da Allah, Tanrı anlamına gelir) iman etmeyi, O'na teslim olmayı ve O'nun emirlerini izlemeyi temel alan bir din ve yaşam tarzıdır. İslam, peygamber Muhammed'in (s.a.v.) Allah tarafından vahyedilen kitabı olan Kur'an'ı takip eder ve peygamberin sözleri ve eylemleriyle desteklenir.

haber1.jpg

İslam'ın temel inanç prensipleri "Şehadet" (Allah'tan başka ilah olmadığına ve Muhammed'in O'nun peygamberi olduğuna tanıklık etmek), "Namaz" (beş vakit günde ibadet etmek), "Oruç" (Ramazan ayında oruç tutmak), "Zekat" (mala göre belirli bir oranda zekat vermek) ve "Hac" (Müslümanlar için Kâbe'yi ziyaret etmek) şeklinde sıralanır. İslam dininin temel prensiplerinden biri, insanların özgür iradeleriyle inançlarını seçmeleri gerektiğidir. Peki, İslam’da zorlama var mı? İşte yanıtı…

haber2.jpg

İSLAM’DA ZORLAMA VAR MI, İSLAM'DA KOLAYLIK NEDİR?

İslam, insanların dünya ve ahiret mutluluğunu sağlamak üzere yüce Allah'ın gönderdiği en son ve en mükemmel dindir. Nitekim Kur’an-ı Kerim’de, “Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim, size nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslam’ı seçtim” buyurulmaktadır.

Yüce dinimiz İslam’ı mükemmel yapan özelliklerden birisi de kolaylık dini olmasıdır. İslam’da aşırılığın ve zorluğun yeri yoktur; insanlar ilahi hükümler karşısında güçleri ve imkânları ölçüsünde sorumludurlar.

Kur’an-ı Kerim’de, dinimizin bu kolaylık prensipleri hakkında ise şöyle buyrulmaktadır:

“Allah size kolaylık diler, zorluk dilemez. Allah uğrunda hakkı ile cihat edin; o sizi seçti ve dinde üzerinize hiç bir güçlük yüklemedi.”

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.